logo

Aktuelnosti

Нема новца без поштовања правила

 

Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за спорт, подсетио је још једном да спортски клубови неће добити буџетски новац уколико не оправдају добијена средства.

Спасојевић је рекао да је са преузмањем локалне власти затечено катастрофално стање у области спорта те да су се људи који су се у претходном руковдству бавили спортом понашали недопустиво.

– Не постоји буџетска ставка са које нису давали новац спортским клубовима, а да то није урађено противзаконито. Тако су многи клубови оштећени јер су доведени у ситуацију да им се новац исплаћује преко Туристичке организације путем ненаменски програма и доведени у незавидну ситауацију да не могу да оправдају добијена средстава као и да конкуришу за нова.  Морам да истакнем да се са таквом праксом прекинуло и да постоје врло јасни критеријуми за добијање новца.

Да би неко испуњаваоли критеријуме за финасирање потребно је, не само да клубови конкурише у складу са програмом, већ и да оправдају средства добијена претходних година.  Нема трошења новца ван плана и програма за који су конкурисали, нема давања новог новца док се не оправдају средства из претходне године и то је оно што ће важити за све клубове. Ово причам само зато да они не би дошли у ситуацију да доведу у питање опстанак својих спортских организација – рекао је Спасојевић.

Он је апеловао на спортске клубове да се добро информишу око свих услова и критеријума за добијање средстава јер ће се радити искључиво по прописаним законским нормама.

– Ми смо имали пуно састанака и разговора у којима смо обавештавали људе о овим стварима али очигледна да још увек неки нису то схватили као и да има оних који су једноставно злонамерни.

Уколико не поштују ова врло јасна и презизна правила, људи који воде клубова направиће штету, пре свега својим члановима, деци која тренирају и такмиче се у клубовима – истакао је Спасојевић и позвао  све клубове да се укључе својим предлозима и плановима у изграду спортског дела буџета за 2017. годину.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.