logo

Aktuelnosti

Одржана Скупштина Сталне конференције градова и општина

 

Представници градске општине Младеновац учествовали су на 44. Скупштини Сталне конференције градова и општина (СКГО) одржаној јуче у београдском "Сава центру".

Градску општину Младеновац, која је члан овог удружења, представљали су чланови Већа градске општине Младеновац, Дејан Степановић и Горан Спасојевић. Заседању су присуствовали и представници Владе Србије и ресорних министарстава, републички посланици, представници дипломатског кора, владиних и невладиних организација и институција, међународних донаторских организација, као и асоцијација локалних власти из других земаља са којима СКГО има успостављену сарадњу.

Највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина била је прилика да се размотре најважније теме у области локалне самоуправе. Учесницима су се обратили представници града Београда у својству града-домаћина, Владе Србије, Делегације Европске уније и земаља донатора Краљевине Шведске и Швајцарске Конфедерације.

Нека од питања која је разматрала Скупштина била су програм економских реформи за период 2017-2019. године, услови за привлачење инвестиција и унапређење локалног економског развоја, као и нова законска решења о локалној самоуправи.

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.