logo

Aktuelnosti

Седница Штаба за ванредне ситуације

 

Разматране су и усвајане тачке које би биле основ организованог система одговора на различите ванредне ситуације и превазилажење досадашње праксе импровизације.

Усвојен је предлог да се у 2017. годину обезбеде средства за куповину телекомуникационе опреме за рад у ТЕТРА систему, радио - телефонској мрежи у ванредним ситуацијама. Набавка система је законска обавеза градских општина како би биле комуникационо повезане међу собом и градсим Штабом за ванредне ситуације.

Штаб се бавио и разматрањем Оперативног плана за чишћење снега и леда током предстојећег зимског периода.

Планом су обухваћене основне школе и истурена одељења, средње школе, вртићи, верски и здарвствени објекти, тротари, рампе за старије и особе са инвалидитетом.

Сврха формирање засебних Стручно оперативних тимова (СОТ) од чланова Штаба је оснивање оперативних група које би се темељено бавиле појединим сегментима из домена ванредних ситуација.

Основана су четири тима, СОТ за одбрану од епидемија, епизоотија и биљних болести, СОТ за одбрану од снежних мећава, наноса и поледице, СОТ за евакуацију и СОТ за одбрану од поплава.

Штаб је усвојио списак о одређивању оспособљених правних лица за заштиту и спасавање на територији градске општине Младеновац, како би се тачно дефинисало шта која установа ради у случају ванредних ситуација.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2022.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.