logo

Aktuelnosti

Скупштина изгласала добитнике јавних признања

altНа седници Скупштине градске општине Младеновац усвојена је Одлука о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2017. годину.

Овогодишњи добитници јавних признања су : Грб општине Младеновац - Предузећу "Браћа Мирчић", Мали грб - Јовану Ћирићу, члану Карате клуба "Младеновац".

Повеља градске општине Младеновац : Јасмини С. Ћирић, научном сараднику Института за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду - у области науке, Оливери Марковић, дефектологу мастер специјалном педагогу у области социјална и дечија заштита, Ани Недељковић и Нади Стевановић, васпитачицама из групе "Чигра" Вртића "Сунце" (Предшколска установа "Јелица Обрадовић") - у области образовања и васпитања, Драгану Николићу Гули, новинару у области новинарства и публицистике, Магдалени Ивковић, етнологу, музејском саветнику у области културе, Саши Вићентијевићу, спортском раднику у области спорта, постхумно.

Јавно признање Захвалница градске општине Младеновац додељује се Милени Рељин Татић, професорки спорта и физичког васпитања и тренеру, вишеструкој првакињи Југославије и олимпијској такмичарки у ритмичко спортској гиманастици. Јавна признања биће уручена добитницима 2. августа на Свечаној академији поводом празника Дана градске општине Младеновац.

altОдборници су усвојили ребаланс општинског буџета за 2017. годину као и одлуку о завршном рачуну са извештајем о извршењу за прошлогодишњи буџет. Усвојене су иземене и допуне одлуке о пословном простору и Извештај о пословању Спортског центра за 2016. годину.

Скупштина је усвојила Извештај општинског правобраниоца у којем су представљене околности под којима је дошло до обавезе ЈП ДИП Младеновац, а после ликвидације истог градске општине Младеновац, да по основи пресуде Привредног суда исплати суму од преко 7.000.000 динара банкарском повериоцу као и случај по решењу Агенције за буџетску инспекцију у којем је ЈП "ДИП Младеновац" ненаменски потрошио преко 58 милиона динара која су морала бити уплаћена граду Београду по основу уређења грађевинског земљишта.

Решењем о предлогу програма санације, асфалтирања, путева, улица и објеката водонсабдевања усвојен је списак инфраструктурних објеката предвиђен за радове током ове године.

Скупштина је већином гласова скинула са дневног реда предлог решења по којем се обавезује председник општине и чланови Већа да поднесу Скупштини извештај о раду за 2016. годину.

За члана Већа градске општине Младеновац изабран је Дејан Ивковић, члан Јединствене Србије, уместо преминулог већника, Саше Вићентијевића.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.