logo

Aktuelnosti

Донација фирме "Браћа Мирчић" Српском хемијском друштву

altОвогодишњи добитници највишег општинског јавног признања - Грба општине Младеновац, фирма "Браћа Мирчић", донирала је новчани део признања од 50.000 динара Српском хемијском друштву.

На данашњем пријему у општини Младеновац, потписан је Уговор о донаторству између Српског хемијског друштва и фирме "Браћа Мирчић". Предузеће "Браћа Мирчић" одлучило је да новчани део јавног признања општине Младеновац донира Српском хемијском друштву за организацију овогодишње манифестације прославе 120 година постојања овог друштва.

Пријему и потписивању уговора присуствовали су проф. др. Весна Мишковић Станковић, председница Српског хемијског друштва, др Живослав Тешић, проректор Београдског Универзитета и бивши председник друштва, професори хемије Марија Петровић и Љиљана Вујичић, Гордан Мирчић, представник фирме "Браћа Мирчић", Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, Наташа Јовановић, народна посланица и Дејан Степановић, члан Већа задужен за образовање.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, честитао је предузећу "Браћа Мирчић" добијање јавног признања Грба општине Младеновац. Он је рекао да је потписивање уговора између ове фирме и Српског хемијског друштва доказ да је Грб општине Младеновац отишао у праве руке и да је то пример другим фирмама како једно предузеће треба да се бави друштвено одговорним радом.

Гордан Мирчић, представник фирме "Браћа Мирчић", захвалио се на јавном признању које им је указала Скупштина општине Младеновац.

- Ми имамо изузетну сарадњу са Српским хемијским друштвом и као бивши хемичари решили смо брат и ја да уложимо у хемију, математику и физику. Радимо на промовисању науке и нашег Младеновца. Наставићемо да са хемијским друштвом улажемо у младеновачке школе, у Гимназију и основну школу "Момчило Живојиновић", где је најпотребније да се нешто уради по питању кабинета хемије. Такође наставићемо са помагањем Националне олимпијаде хемије, математике и физике. У септембру ће бити прослава 120 година Српског хемијског друштва и наша фирма је одлучили да новчани део награде који смо добили од општине усмеримо на ту манифестацију којој ће присуствовати и компанија "Грована" која је наш кључни партнер у помоћи науци - рекао је Мирчић.

altПрофесор Живослав Тешић упознао је присутне са радом и плановима Српског хемијског друштва. Он је истакао да је Младеновац дао доста одличних хемичара.

- Морам ту похвалити Милана Црногорца, који је био један од најбољих студената, докторирао и наставио да ради у Америци, а други је доцент Хемијског факултета Бојан Вуловић. Наше Друштво има озбиљну традицију у свету, пропагирамо науку и струку али и образовање младих, од основаца до студената. Издајемо два часописа који се баве науком и који су намењени ученицима и наставницима. Жеља нам је младе приволимо да се баве науком и лепим стварима. Увек су нам драги пријатељи који ће помоћи рад нашег друштва. Захваљујем се председнику општине и фирми "Браћа Мирчић" јер мислим да заједно радимо у друштвеном интересу - рекао је Тешић.

Проф. др. Весна Мишковић Станковић, председница Српског хемијског друштва, захвалила се на пријему и донацији.

- Није тако честа ствар у Србији да се промовише наука, а још мање да се деси сарадња између једне компаније и науке јер живимо у таквом времену где наука и привреда иду саме за себе и ретки су овакви спојеви.

Наташа Јовановић, народна посланица и председница Комисија за доделу јавних призанања градске општине Младеновац, истакла је да Грб општине Младеновац представља значајно признање.

- Прошле године нисмо доделили велики грб јер смо сматрали да нико није довољно заслужан за то признање. Желели смо да одржимо један критеријум и поносим се са тим. Комисија је била једногласна у својој одлуци. Фирма "Браћа Мирчић" нису велико предузеће али имају велико срце. Уназад годинама улажу у оно што је наша будућност, а то су млади. Када улазите у зграду општине видите пано на којем су ђаци генерације, а то су деца на коју треба да се угледају сви који похађају школу - рекла је Јовановићева.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.