logo

Aktuelnosti

Посета јесењим Данима поља у Новом Саду

altГрадска општина Младеновац и Пољпривредна саветодавна и стручна служба Младеновац организовали су за младеновачке пољопривреднике посету манифестацији јесењи Дани поља која се одржала 1. септембра у Новом Саду.

Традиционални догађај, у организацији Института за ратарство и повртарство Нови Сад, који се одржава сваке године, познат као јесењи Дан поља, био је повод да се на Римским шанчевима окупи преко хиљаду домаћих и страних посетилаца. Институт за ратарство и повртарство, као највећа научна институција и лидер у области стварања нових сорти и хибрида ратарских и повртарских култура, приказао је резултате свог вишедеценијског научно-истраживачког рада.

Покрај огледних поља кукуруза, соје, индустријског биља (сунцокрета и шећерне репе), алтернативних култура и органске производње постављени су аутентично уређени штандови одељења истоимених биљних култура, као и изложбени простори Лабораторије за испитивање семена и Лабораторије за земљиште и агроекологију. Стручњаци Института су на штандовима Одељења за стрна жита, Одељења за повртарство и Одељења за крмно биље пружали заинтересованим посетиоцима све потребне информације и савете.

Након официјелног дела уследио је обилазак демо огледа кукуруза, сунцокрета, соје, шећерне репе и алтернативних култура, а затим и квалитетан културно-уметнички програм уз наступ војвођанског бенда "Гарави сокак".

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2022.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.