logo

Aktuelnosti

Радна посета Геронтолошком центру

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић, разговао је са новим руководством Геронтолошког центра Младеновац о могућностима за сарадњу ове установе и локалне самоуправе.

Приликом разговора са директором Центра, Милованом Стојићем, саговорници су се сложили да добра сарадња градске општине Младеновац и Геронтолошког центра треба да се настави и у наредном периоду. Глишић је подсетио на ангажман запослених у Центру током прошле зиме када су у просторијама ове установе збринути старији суграђани којима је пружена медицинска помоћ и смештај. -

Он је истакао да градска општина Младеновац никада није гледала на то која установа је под чијим надлештвом, већ да је заједничка жеља да корисници социјалних услуга у нашој општини имају добре услове и пристојан квалитет живота. Он је рекао да ће се општинска јавна предузећа, као и до сада, увек одговорити на акције уређења Геронтолошког центра.

- Демографски трендови су такви да општина Младеновац има велики број старијих суграђана и брига о старијим лицима намеће се као један од приоритета социјалне политике градске општина Младеновац и Града Београда. Старији Младеновчани нису грађани другог реда и имаће наше пуно поштовање и уважавање - рекао је Глишић.

Иначе, руководство Геронтолошког центра спрема се да са својим кориснцима обележи 1. октобар, Међународни дан старих особа. Обележавање овог датума трајаће током целог октобра са централном манифестацијом "Шампион старости". Установе следеће године слави јубилеј, 30 година рада.

Геронтолошки центар Младеновац постоји од 1987. године, а од 2002. године послује као посебна јединица. Укупно је 121 запослених који опслужују 295 корисника.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.