logo

Aktuelnosti

"Дани пчеларства" 21. и 22. септембра

altЗа многе суграђане ово је била прилика да на једном месту дегустирају и купе квалитетан, проверен мед и производе од меда. Цена меда је 800 динара, а поред стандардне понуде ливадског и багремовог меда у понуди се нашла и лепеза јединствених производа на бази меда.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, честитао је Друштву пчелара "Космај" на успешној организацији 19 - тих Дана пчеларства општине Младеновац.

- Честитам вам на труду коју улажете из године у годину како би ова манифестација живела и трајала, на задовољство излагача али и грађана који увек воле да посете изложбу и купе квалитетан мед од проверених произвођача. Младеновац полако постаје регионални центар пчеларства и трговачки синоним за квалитетан мед. Све је више младих људи који се одлуче да почну са две-три кошнице али и оних који после почетних тешкоћа остану у овом послу. Само чланови Друштво пчелара Космај имају око 6000 кошница и тај број годинама уназад показује тренд раста. Град Београд је ове године доделио 20 милиона динара за подстицаје у пчеларству, а међу 350 корисника велики број је из Младеновца. Што се тиче општине Младеновац, пчеларима ћемо увек излатити у сусрет и подржавати њихове акције на унапређењу пчеларства у нашој општини - рекао је Глишић.

Изложбу су улепшали и малишани из вртића Предшколске установе "Јелица Обрадовић".

altaltalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.