logo

Aktuelnosti

Најава за Међународни турнир "Љубомир Ивановић Геџа" у Младеновцу 29. септембра

altНа данашњој конференцији за медије, представници спонзора и организатора, најавили су 32. Међународни турнир у рвању грчко-римским стилом "Љубомир Ивановић Геџа" који се одржава 29. септембра у младеновачком Спортском центру.

Технички организатор турнира је Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" из Младеновца док су покровитељи Министарство омладине и спорта, градски Секретаријат за спорт и омладину, Рвачки савез Србије и градска општина Младеновац. Турнир се одржава у Спортском центру 29. септембра и то од 10,00 сати елиминационе, а од 18,00 сати финалне борбе. Према речима организатора до сада је учешће пријавило 12 земаља, а очекује се да до почетка турнира дође још неколико репрезентација. Промотери турнира су рвач Давор Штефанек, некадашњи боксерски шампион Мирко Пузовић и кошаркаш Горан Грбовић.

Данас је представљена и књига "Први" о Љубомиру Ивановићу Геџи аутора Небојше Станковића и Снежане Нене Сокић коју је издао Спортски савез Младеновца и која ће бити подељена учесницима и гостима турнира.    

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, изразио је задовољство чињеницом да је после 23 године турнир враћен у Младеновац.

- Задовољство нам је што смо после 23 године успели да вратимо Меморијални турнир у Младеновац. Наша жеља још од 2015. године је била да се такмичења на овом турниру одржавају у нашој општини. Надам се да ћемо се показати као добри домаћини, да ће сви такмичари овде осетити велико гостопримство, да ће победити спорт и да ћемо сви после овог турнира бити задовољни. Надам се да ћемо приказати величину једног великог спортисте, нашег некадашњег суграђанина, познатог свуда у свету и да ћемо на задовољство свих грађана наставити да радимо на овом турниру.

altЈедан од промотера турнира олимпијски победник Давор Штефанек рекао је да је са задвољством прихватио улогу промотера турнира.

- Мислим да је Младеновац урадио праву ствар што је вратио овај турнир у град јер сви знамо одакле је родом Љубомир Ивановић Геџа. Ово је највећи турнир у Србији, а сигурно и у региону. Велико име, мени је била част да сам учествовао пар пута на турниру, нажалост ове године нећу учествовати због повреде рамена и јако ми је жао због тога. Рвање смо у последњих пар година вратили на место које му припада захваљујући тренерима Сретену Дамјановићу и Стојану Добреву али пре свега генералном секретару и председнику Рвачког савеза Жељку Трајковићу. После моје медаље на Олимпијади рвање се дигло на бољи и виши ниво и мислим да можемо кроз овакве турнире да посматрамо какве наде имамо - рекао је Штефанек.

Председник Организационог одбора турнира Горан Спасојевић, захвалио се Рвачком савезу на указаном поверењу.

- Морам да се захвалим Рвачком савез јер је имао поверења у људе из Младеновца да ће манифестација оправдати име једног изузетног спортисте из нашег града. Љубомир Ивановић Геџа је широм планете промовисао рвање, направио сјајне резултате и ово је била наша дужност и обавеза. Надам се да ће наш град уживати, да ће наша деца имати прилике да виде сјајне спортисте и рваче и да ће им они бити узори у наредним годинама. Сигуран сам да ћемо оправадати указано поверење. Хвала свима који су помогли у организацији турнира и надам се да ћемо овим оставити залог за генерације које долазе.

Тренери Сретен Дамјановић и Стојан Добрев сложни су у оцени да је учињен прави потез враћањем турнира у Младеновац. Дамјановић је рекао да као Геџин ученик и неко ко га је добро познавао може да каже да рвање не би било где јесте да није било Геџе. Стојан Добрев је рекао да је репрезентација Србије добила одличне услове за тренинг и смештај и истакао да ће конкуренција на турниру бити јака што ће бити добра провера за наш тим.

Милан Јелић, секретар Рвачког савеза Србије, нагласио је да није лако организовати овако престижан турнир и упознао присутне да је до сада званично пријављено 12 земаља са преко 100 учесника. Он је позвао све да посете турнир и бодре нашу репрезентацију.

Александар Питулић, председник клуба "Љубомир Ивановић Геџа" рекао је да клубу представља велику част чињеница да је на јубилеј, педесет година постојања, овај турнир враћен у Младеновац.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.