logo

Aktuelnosti

Уређење сензорних соба у Дневном боравку

altЗахваљујући донаторима обезбеђена су средства за уређење две сензорне собе намењене деци са аутизмом у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју.

Према речима Снежане Живанић, руководиоца Дневног боравка, собе ће за двадесет дана бити комплетно опремљене за пријем деце. Она је позвала децу и наставнике из основних школа да помогну осликавање соба.

- На стручном већу смо решили, пошто имамо велику групу деце са аутизмом, да им обезбедимо посебан простор, колико можемо с обзиром на техничке услове. Добили смо 22 квадрата корисног простора на месту где је некада била стаклена башта. Сада следи уређење екстријера. Замолила бих за помоћ наставнике ликовног и основце да помогну својим другарима који су различити. Мислим да тиме као средина повећавамо толеранцију различитости и да је то прави социолошки искорак напред. Када имамо емпатију и разумевање за другачије, онда је то дивно, оплемењује средину и смањује агресивност. Треба да се осликају зидови, а наша жеља као установе је да партиципираји њихови другари који немају проблеме, односно деца из опште популације.

altТо ће бити једна дивна средина, с обзиром да су преосетљиви, смета им шкрипа врата, звук телефона, не можете да верујете колико. Њима треба један потпуно емоционално заштићен свет где ће слушати само оно што је њима пријатно. Морам да се захвалим свим спонзорима и донаторима. Одржан је хуманитарни концерт Асима Сарвана и највише карти су купила предузећа "Маковица", Млекара "Границе", Керамика "Нама" и Атеље "Ђукић". Оно што је недостајало смо такође добили из донације али је донатор желео да остане анониман - рекла је Живанићева.

Весна Нешић из Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, позвала је сву децу да учествују у спортској манифестацији под називом "Спорт за све" одржава 17. октобра у Спортском центру, од 10,00 до 14,00 сати. Она је рекла да сва деца имају право на бављење спортом и да инвалидитет није никаква препрека за спортске активности имајући у види какве резултате постижу српски параолимпијци.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.