logo

Aktuelnosti

Радови на мосту у Кораћици

altГрадска општина Младеновац финансира изградњу бетонског пешачко-колског моста на путу Велики бунар у Кораћици. Вредност посла је 1.800.000 динара. Мост повезује засеок са петнаестак кућа са осталим делом Кораћице и путем за Младеновац.

Како је рекао Горан Спасојевић, члан Већа градске оптшине Младеновац, мост је важан нарочито за децу која су приликом обилнијих падавима обилазили мост у кругу од пет километара.

- Ово је место које је било изузетно небезбедно за прелазак деце. На овом потезу у школу иде 14 деце и имали су проблем после киша када су обилазили пет километара у круг да би дошли до школе. После обиласка целе месне заједнице Кораћица видели смо да је ово један од кључних проблема. Потрудићемо се да га решимо изградњом моста којим ће моћи мештани Петкајског краја да комуницирају возилима и пољопривредним машинама са остатком Кораћице. Овим решавају велике проблеме, и одлазак у школу, на посао и обилазак пољопривредних газдинстава - рекао је Спасојевић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је после неколико деценија решен проблем преласка преко бујичног потока у Петкајском крају Кораћице.

- После неколико деценије општина Младеновац је успела да направи пројекат изградње овог малог моста који се налази у Кораћици. Вредност радова је 1.800.000 динара са ПДВ-ом. Надам се да ће у наредних недељу дана бити пуштен у саобраћај. Налазимо се у улици Велики бунар која је дугачка око 1.300 метара и већ неколико деценија мештани имају проблем преласка преко бујичног потока који у зимском периоду прима доста воде и наноса тако да је било немогуће прећи преко. Мислим да је велико задовољство и нас и мештана Кораћице.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.