logo

Aktuelnosti

Градоначелник Београда обишао радове у Дому здравља

altГрадоначелник града Београда, Проф. др Зоран Радојичић, обишао је данас радове на реконструкцији младеновачког Дома здравља.

Тренутно су у току радови на реконструкцији три објекта Дома здравља, а вредност радова је 142.000.000 динара.

Како је Радојичић истакао врло је важно да грађани Младеновца имају адекватну здравствену услугу коју ће добити на време и у добрим условима.

- Тако да је ова реконструкиција три објекта Дома здравља која је управо почела ових дана у вредности од 1.200.000 евра, односно 142.000.000 динара, врло важна. Врло је важно да здравствене установе на примарном нивоу функционишу на добар начин и на тај начин ће целокупан здравствени систем функционисати боље и адекватније, с обзиром да ће у том случају и лекари који раде на терцијалном нивоу имати више могућности да пруже оно што је потребно њиховим пацијентима.

altЖелим да нагласим да Младеновац има специфичност што је удаљен педесет километара од Београда и мора да пружи и више од онога што се сматра да је неопходно у примарној здравственој заштити. На тај начин ће пацијенти из Младеновца овде добити што више услуга и не морају због неких ситних ствари да путују у Београд. Разговарали смо са председником општине и директором Дома здравља о томе како то Министарство здравља може да унапреди. Министарство здравља и министар Лончар добро раде тај посао и верујем да ће се у наредном периоду у овом сегменту још нешто урадити да грађани Младеновца буду задовољни и да здравствену услугу добију на прави начин и са мањим чекањем и бољим условима. Град Београд води одговорну политику према својим грађанима и према здравственом систему и наставићемо и у наредном периоду да дајемо свој допринос.

Као што су рекли председник општине и директорка, мислим да је ово изузетно значајан пројекат за грађане Младеновца, такође и за колеге које ће радити у њему, мислим је врло важно да овај пројекат буде завршен на време као што је обећано, радујем се заједно са њима отварању објекта у предвиђеном року и верујем да ће грађани Младеновца бити задовољни - рекао је Радојичић.

altВладан Глишић, председник градске општине Младеновац, захвалио се у име грађана општине Младеновац Влади Републике Србије, граду Београду и Канцеларији за јавна улагања, на овој великој инвестицији у вредности од преко 140.000.000 динара.

- Очекујемо да ће у наредних седам месеци радови бити завршени. Такође, захвалио бих се професору доктору Зорану Радојичићу, градоначелнику града Београда, на данашњој посети нашој општини и његовој подршци да заједничким снагама створима боље услове за рад медицинских радника, а тиме и побољшамо здравствену услугу за наше грађане. Захваљујући Секретаријату за здравство града Београда добили смо средства за пројектну документацију за реконструкцију четири сеоске амбуланте и надамо се да ћемо до краја године успети то да реализујемо и да створим боље услове, када је у питању здравствена заштита, не само овде у граду него и у сеоској средини - рекао је Глишић.

Др Душица Миловановић, в.д. директорка Дома здравља, захвалила се градоначелнику на посети и напоменула да је ово прва оваква инвестиција у Дом здравља, детаљна реконструкиција и адпатација, од оснивања ове установе.

altaltaltaltalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.