logo

Aktuelnosti

Завршен 33. Међународни турнир у рвању

altПоделом признања и награда 1. јуна завршен је 33. Међународни турнир у рвању грчко-римским стилом "Љубомир Ивановић Геџа".

Турнир је окупио такмичаре из Србије, Румуније, Ирана, Грчке, Хрватске, Мађарске, Шведске, Босне и Херцеговине и Словачке који су се надметали у осам категорија. Најуспешнији су били Иранци са шест медаља, затим Румуни са пет, Србија са четири, Мађарска и Хрватска са по три и Шведска и Словачка са по једном.

Дан пре турнира, за учеснике је уприличен пријем у Хотелу "Селтерс" на којем им је приказан кратак филм о Младеновцу и наступ КУД-а "Љубомир Ивановић Геџа". Заслужним установама и појединцима подељене су захвалнице за допринос одржавању овог међународног такмичења.

Технички организатор турнира био је Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" из Младеновца док су покровитељи Министарство омладине и спорта, градски Секретаријат за спорт и омладину, Рвачки савез Србије и градска општина Младеновац.

altОтварајући турнир, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић пожелео је учесницима добродошлицу у Србију и Младеновац.

- Рвачима, тренерима, судијама и свим спортским радницима који су данас са нама желим пријатан боравак у Србији и у Младеновцу. Верујем да ћете препознати нашу жељу да вам будемо добри домаћини и да ћете нам доћи и следеће године. Захваљујем се Рвачком клубу "Љубомир Ивановић Геџа" на техничкој организацији турнира, а Министарству омладине и спорта, градском Секретаријату за спорт и омладину и Рвачком савезу Србије на покровитељству и стручној помоћи.

После дуго времена, прошле године смо овај турнир вратили у Младеновац, у његово природно окружење, у град који има трг, спортску установу, културно уметничко друштво и рвачки клуб који на својим грбовима са поносом носе име Љубомира Ивановића Геџе. Враћањем турнира у Младеновац заокружена је једна природна целина и можда исправљене неке историјске и спортске неправде које је Геџа доживео за живота.

Жеља нам је да Међународни турнир у рвању постане симбол спортског дружења, фер плеја и пријатељства, симбол вредности за које се залагао и по којима је живео један од најбољих тренера и спортских педагога Европе.

alt На овим вредностима у Младеновцу стасавају нове генерације, одговорне према себи и свом граду са идејом његовог развоја кроз рад и посвећеност. Део те генерације су и млади људи коју су својим радом и ентузијазмом изнели организацију ове манифестације. Верујем да смо наш град и нашу земљу представили на прави начин, достојан великана чије име турнир носи - рекао је Глишић.

Присутнима се обратио и Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац, задужен за спорт.

- Надам се да ћете из нашег града понети лепе устиске, посебно са данашњих борби. Ми ћемо се потрудити да све прође у најбољем реду као и прошле године. Захвалио бих се свима који су помогли да наш турнир буде овако организован и масован, нама је стало да ово буде једна од најсвечанијих манифестација у нашем граду. Надамо се да ће у годинама које долазе бити све више квалитетних репрезентација и такмичара. Захвалио бих се и свим Младеновчанима јер је ово пре свега била њихова жеља да се турнир врати у Младеновац и да више никада неће отићи из нашег града.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.