logo

Aktuelnosti

Цела плата за труднице у Београду

Цела плата за труднице у Београду Труднице из Београда примаће целу плату док су на боловању, јер ће Београд дотирати део накнаде, најавио је градоначелник Београда, Драган Ђилас. Он је рекао да ће Град почетком фебруара одредити критеријуме за примање ове надокнаде, када би труднице могле да очекују и први новац. Породиље на боловању у Србији током тог периода примају 65% плате. Пошто новца за преосталих 35% до пуне плате није било у републичком буџету, београдске власти одлучиле су да трудницама из главног града обезбеде остатак средстава.

– Био је план да се то убаци у буџет Србије. Нажалост ситуација је таква да на нивоу Републике нема пара за све труднице и оне које морају да одржавају трудноћу, а живе у Београду. Град Београд ће пронаћи начин како да се тих 35% дода. Имамо процену да се у Београду годишње породи око 8.000 жена, да трудничко боловање користи нешто више од 1.000, нарочито у последња три месеца када је отежан рад. Постоји комисија на нивоу Министарства здравља која проверава ко треба да иде на трудничко ко не треба. Она ће сарађивати са нама и направићемо критерујуме да то буде за оне који су живели у Београду закључно са 31. децембром прошле године – казао је Ђилас и додао да то неће ићи на терет Секретаријата за здравство, већ ће новац бити узет, како је рекао "из других резерви, из штедњи које се у граду спроводе свакога дана".

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2021.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.