logo

Aktuelnosti

Прве надокнаде трудницама крајем марта

Прве надокнаде трудницама крајем марта Према најави Драгана Ђиласа, градоначелника Београда, прве надокнаде београдским трудницама ће стићи крајем марта. Он је додао да ће се наредне исплате наставити одговарајућом динамиком, као и да је до сада завршен технички део обраде података.

Ђилас је апеловао на све послодавце у Београду, код којих су запослене трудне жене, да ажурирају своје податке и што пре их доставе Заводу, да би надокнаде трудницама што пре биле уплаћене.

Према његовим речима, крајем сваког месеца се утврђује колико су извештаја за претходни месец послодавци послали али да, нажалост, има пуно послодаваца који не шаљу своје извештаје Републичком заводу за здравствено осигурање о трудницама и њиховим боловањима, тако да постоје жене у Србији које нису добиле тај новац ни за октобар ни за новембар.

Скупштина Београда усвојила је прошлог месеца одлуку о помоћи трудницама и породиљама у Београду. Запосленим трудницама и породиљама Град ће надокнадити 35 одсто до пуног износа плате. Истом одлуком предвиђена је једнократна помоћ у износу од по 40.000 динара незапосленим трудницама и породиљама.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.