logo

Aktuelnosti

Конкурс за субвенције НСЗ траје до 15. маја

Конкурс за субвенције НСЗ траје до 15. мајаКонкурс за доделу субвенција за самозапошљавање завршава се 15. маја, саопштила је јуче Национална служба за запошљавање (НСЗ). Субвенције у износу од 130.000 динара могу да остваре радници који су остали без посла као вишак запослених или споразумно уз исплату отпремнине.

Право на субвенције имају и радници који су без посла остали због стечаја, ради покретања сопственог бизниса и то за адаптацију или куповину пословног простора и набавку средстава. Текст Јавног позива и обрасци захтева са бизнис планом могу се преузети у филијалама или на интернет страници НСЗ, истиче се у саопштењу.

Пројекат "Отпремнином до посла", како се наводи, покренуло је Министарство економије и регионалног развоја у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), ради побољшања запошљавања радника који у периоду транзиције остају без посла. У саопштењу НСЗ пише и то да су новац за финансирање пројекта обезбедиле Аустријска агенција за развој (АДА) и Влада Републике Србије. Предвиђено је да пројекат траје до августа 2009. године.

У претходне две године, колико траје реализација пројекта, око 2.000 незапослених је добило нови посао уз подршку тог пројекта. Највише корисника пројекта било је у Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Нишу, Ужицу и Врању, наведено је у саопштењу Националне службе за запошљавање.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.