logo

Aktuelnosti

Општинско веће усвојило Предлог ребаланса буџета


На данашњој 10. редовној седници Општинског већа СГО Младеновац, већници су једногласно усвојили ребаланс буџета. Након ребаланса буџета града Београда и општинска каса Младеновца претрпеће неминовно умањење средстава. Уколико Скупштина усвоји ребаланс, општински буџет износиће 609.330.000 динара што је за преко 57 милиона динара мање од "стартног" буџета за ову годину који је износио 666.581.039,00 динара. Већници су данас усвојили и Предлог Плана коришћења средстава за развој пољопривреде за 2009. годину.

Коментаришући буџетске измене, заменик председника општине, Дејан Чокић, рекао је очекује да ће се умањење буџета амортизовати преко појединачних пројеката за шта постоји и обећање градоначелника Београда, Драгана Ђиласа.

– Што се тиче класичног дела буџета неће бити промена али ће позиција за капиталне инвестиције бити умањена, док су у појединачним позицијама измене занемарљиве. Резервисна средства нисмо дирали, али ћемо направити план да се тај новац паметно искористи – најавио је Чокић.

Члан Општинског већа за пољопривреду, Милан Ђорђевић, рекао је да ће усвојеним Планом коришћења средстава за пољопривреду која износе 5.000.000 динара, ове године 2,1 милион динара ићи на јавни конкурс док ће остатак бити опредељен за пројекте са Скупштином града, локалне пољопривредне манифестације, сајмове, изложбе и стручна предавања.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.