logo

Aktuelnosti

Obaveštenje o radu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu za vreme vanrednog stanja

alt

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu će se, počev od 18.3.2020. godine postupati samo u predmetima u kojima je određen pritvor ili se traži određivanje pritvora, kao i u predmetima u kojima se vodi postupak za krivično delo Nedozvoljena trgovina iz čl. 235 KZ, krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 KZ, krivično delo Prenošenje zarazne bolesti iz čl. 249 KZ i krivično delo Izazivanje panike i nereda iz čl. 343 KZ, koja su izvršena u vreme vanrednog stanja, zatim u predmetima gde je oštećeni maloletno lice, u predmetima koja se odnose na nasilje u porodici , u predmetima u kojima postoji opasnost od zastarevanja, kao i u drugim predmetima za krivična dela za koji je primljen veći broj krivičnih prijava, a izvršena su za vreme vanrednog stanja i u vezi sa vanrednim stanjem.

U ostalim predmetima odlaže se sprovođenje dokaznih radnji.
Prijem pismena obavljaće se u kancelariji broj 25, kojoj uz pratnju radnika obezbeđenja može pristupiti po jedna stranka ili građanin, pri čemu se preporučuje da se pismena tužilaštvu dostavljaju poštom ili na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Strankama će biti omogućen uvid isključivo u predmete koji su navedeni pod tačkom 1. ovog obaveštenja.
Potvrde koje strankama i građanima izdaje tužilaštvo izdavaće se isključivo ako podnosilac ukaže na opravdanost hitnog izdavanja, a u svim ostalim slučajevima zahtevi za izdavanje potvrda će se dostavljati poštom, odnosno izdate potvrde će se podnosiocima dostavljati putem pošte.

Sve ostale informacije o radu tužilaštva stranke i građani mogu dobiti pozivanjem na broj telefona 011/8244-145.

JAVNI TUŽILAC
mr Ivan Konatar

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.