logo

Aktuelnosti

Saopštenje Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu od 19.3.2020.godine

alt

Zbog kršenja naredbe Vlade Republike Srbije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu je dalo Policijskoj stanici u Mladenovcu nalog za hapšenje 2 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije u podstrekavanju iz čl. 248. u vezi čl. 34. Krivičnog zakonika.

Lica koja su uhapšena se sumnjiče da su u Mladenovcu, u svojstvu vlasnika maloprodajnih objekata – kioska, naložili svojim radnicima da rade u tim objektima posle 20 časova, uprkos naredbi Vlade Republike Srbije o ograničenju i zabrani kretanja između 20 časova i 5 časova ujutru.

Za dva lica, radnika koji su zatečeni u ovim objektima, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, biće podneta krivična prijava za navedeno krivično delo u redovnom postupku.

Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu apeluje na sve građane da maksimalno poštuju sve odluke republičkih, gradskih i organa lokalne samouprave, posebno u vezi samoizolacije i policijskog časa jer je to u interesu svih građana.

U suprotnom, tužilaštvo će, pored naloga policiji da podnosi krivične prijave, nalagati i da se licima koja krše navedene mere određuje zadržavanje, a potom i da predlaže da im sud odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.