logo

Aktuelnosti

Bez naplate vrtića dok su zatvoreni

alt

Roditelji čija su deca upisana u državne vrtiće u Beogradu neće morati da plaćaju račune predškolskim ustanovama dok traju vanredne mere obustave rada, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
– S obzirom na to da su zbog epidemije korona virusa beogradski vrtići zatvoreni, roditelji neće dobijati račune za period kada deca nisu išla u predškolske ustanove – rekao je Gak.
Ovu odluku doneo je danas Štab za vanredne situacije Grada Beograda. Osim toga, rekao je Gak, Štab je doneo i preporuku privatnim vrtićima da urade isto.
– Ona glasi da se na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja i Odluke o obustavi izvođenja nastave u školama i redovnog rada u predškolskim ustanovama preporučuje i ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice da ne naplaćuju u periodu dok su na snazi vanredne mere – rekao je Gak i dodao da očekuje da se preporuka Štaba poštuje.
Gak je istakao da je za vreme vanrednog stanja i uopšte teškog perioda pred nama tokom kojeg će se Srbija boriti sa širenjem korona virusa potrebna solidarnost i odgovornost svih kako u svakodnevnom ponašanju tako i u poslovanju.
– Nikome u ovom trenutku nije lako, ali je odluka da se vrtići dok deca nisu u njima ne naplaćuju, jedina ispravna odluka – zaključio je Gak.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.