logo

Aktuelnosti

"Макиш 2" добро напредује


Према речима Владимира Таушановића, генералног директора ЈКП "Београдски водовод и канализација", изградња Постројења за пречишћавање воде "Макиш 2" треба да буде завршена у другој половини идуће године. Он је приликом јучерашње посете градилишту, у друштву Артура Кола, амбасадора Израела у Београду, изјавио да се изградња објекта одвија према плану.

– Пратећи објекти за пречишћавање воде и комплетна инфраструктура у Макишу почели су да се граде осамдесетих година, а завршетком постројења "Макиш 2" биће заокружен читав комплекс објеката на овој локацији. Ново постројење ће производити два кубна метра пијаће воде у секунди, а његовом изградњом ће бити омогућено и даље ширење београдског система снабдевања водом, пре свега према Младеновцу. Тако ће бити обезбеђене довољне количине воде за шире подручје Београда за наредних 20 година. Изградњом "Макиша 2" ће и постројења "Беле воде" и "Винча", која имају превазиђену технологију за пречишћавање воде, дефинитивно отићи у пензију – рекао је за Таушановић.

Артур Кол је истакао да је изградња новог постројења за пречишћавање воде од огромног значаја и за Израел, чије је предузеће носилац читавог пројекта, и за Србију, којој предстоји достизање европских и светских стандарда у снабдевању пијаћом и преради отпадних вода у време када је свака кап воде драгоцена.

Носилац пројекта је израелско предузеће "Тахал", које је и испоручило опрему, док грађевинске радове изводи словеначко предузеће "Приморје".

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.