logo

Aktuelnosti

Miličković obišao volontere u Mladenovcu

alt

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Milosav Miličković, obišao je danas volontere u oštini Mladenovac koji od početka uvođenja vanrednog stanja pomažu građanima u nabavci namirnica i lekova, primaju njihove pozive u kol centru, kao i onima koji u prostorijama Sportskog centra svakodnevno pakuju pakete namenjene starijim i ugroženim sugrađanima.

Nakon razgovora sa volonterima, Miličković se svakom od njih zahvalio na požrtvovanosti i solidarnosti koju su pokazali u ovim trenucima kada se Srbija nalazi pred velikim izazovom u borbi protiv korona virusa. Istakvaši da su volonteri pokazali veliku odgovornost i ljubav prema svojim sugrađanima, svom gradu i zemlji, Miličković je naglasio da samo disciplinom, solidarnošću i empatijom prema najugorženijima možemo da prevaziđemo sve prepreke.
On je zamolio građane da se pridržavaju mera koje je donela Vlada Srbije jer, kako je rekao, samo na taj način možemo da zaštitimo svoje živote i živote onih koje volimo.

Podsećamo da je Vlada Srbije uspostavila nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi  www.budivolonter.gov.rs  i pozvala sve građane koji ne spadaju u rizičnu grupu, a žele dele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva, da se prijave. Zainteresovani građani, osim na pomenutoj adresi, mogu da se prijave i besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 sata.
Nacionalnu platforma za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.