logo

Aktuelnosti

Predsednik Glišić u poseti mladenovačkom preduzeću "ALUMAKS"

alt

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić posetio je sa svojim saradnicima privatno preduzeće "Alumaks" iz Kovačevca i tom prilikom se upoznao sa proizvodnim programom i planovima ove privatne firme.

Glišić se zahvalio vlasniku "Alumaksa" Vladanu Milenkoviću na dobrodošlici i istakao da reč o porodičnoj firmi koja je za kratko vreme postala veoma uspešna.

"Ova firma ima perskeptivu, a opština Mladenovac je posvećena tome da pravimo što kvalitetnije i bolje uslove za razvoj malih privrednika. Već sam napomenuo da je opština Mladenovac izdala građevinske dozvole za 18 hala, a takođe i za 400 novih stanova. Nadamo se da će naša opština u narednom periodu biti još veće gradilište.

Pomoćnik predsednika za privredu, Mikan Mirosavić, rekao je da je bolje imati 100 ovakvih firmi, nego jednu veliku sa dve hiljade radnika. On je istakao da je "Alumaks"€œ pravi primer budućnosti Srbije, primer kako se vodi jedna privatna firma i kako se vodi jedan kolektiv.

"Milenković je od svog dvorišta napravio firmu, od svojih prostorija napravio proizvodnju, njegovi radnici su dobro plaćeni, zaštićeni su, plaća državi uredno svoje poreze i doprinose i to jeste budućnost Srbije"€œ, rekao je Mirosavić.

U "Alumaksu" uglavnom su zaposleni mladi ljudi iz Kovačevca, ali i iz Mladenovca, rekao je vlasnik ove firme, Vladan Milenković, i izrazio zadovoljstvo radom svojih zaposlenih.

Prema njegovim rečima, "Alumaks" se bavi veleprodajom profila za PVC stolariju i proizvodnjom gotovih proizvoda roletni, rolo vrata i pratećih programa.

On je istakao da sarađuje sa više od 150 firmi, odnosno stolarskih radnioca.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.