logo

Aktuelnosti

Stanovnici Senaje dobili novu zgradu mesne zajednice

alt

Stanovnici MZ "Senaja"€œ, posle više decenija, dobili su novu zgradu mesne zajednice. Opština Mladenovac je, na zahtev meštana ovog sela, finansirala izgradnju objekta koji će imati višestruku namenu budući da će meštani u ovim prostorijama ubuduće moći da održavaju sastanake, skupove, obeležavaju svečanosti i slično. Meštani kažu da su sa nestrpljenjem čekali završetak radova i otvaranje objekta.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, sa svojim saradnicima, obišao je ovo selo i u direktnoj komunikaciji sa meštanima razgovarao o svim njihovim problemima.

Budući da su meštani naveli da je jedan od najvećih, višedecenijskih problema, nepostojanje vodovodne mreže, Glišić ih je upoznao sa tim da je opština već počela sa rešavanjem pitanja vodovoda u Senaji i da je od Evropske Unije dobila sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže u toj mesnoj zajednici. Meštani su izneli probleme i u vezi sa javnim prevozom i zatražili da se registruje stajalište na raskrsnici ulica Srećka Jovanovića i Senajske. Takođe, tražili su da lokalna samouprava inicira izmene termina polazaka na liniji 499 i istakli neophodnost postavljanja stajališnih nadstrešnica na pojedinim lokacijama. Pored toga, izrazili su potrebu za proširenjem zone iznošenja smeća.

Predstavnici opštine su saslušali sve inicijative i predloge kako bi odmah krenuli sa rešavanjem prioritetnih problema, odnosno da bi uvrstili u plan ono što su stanovnici Senaje predložili. Opština Mladenovac nastaviće direktnu komunikaciju sa građanima u cilju što bržeg rešavanja svih komunalnih i infrastrukturnih problema, poručeno je sa ovog skupa.

Podsetimo, odgovorna opštinska vlast je do sada, osluškujući potrebe stanovnika, u MZ "Senaja" asflatirala više od tri kilometra puteva i sanirala više od dva kilometra kamenom podlogom. Pored novoizgrađenog objekta mesne zajednice i planirane izgradnje vodovodne mreže, u planu je i uređenje svih puteva u selu kao i izgradnja terena za male sportove.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.