logo

Aktuelnosti

Vesić obišao radove u Šepšinu

alt

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, obišao je mladenovačku mesnu zajednicu Šepšin gde su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kojem će se nalaziti Mesna zajednica. Događaju su prisustvovali sekretar za privredu Milinko Veličković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

“Opština Mladenovac je tokom poslednjih nekoliko godina uradila devet objekata mesnih zajednica na svojoj teritoriji, za šta je utrošeno 30 miliona dinara. Da bismo rešavali probleme ljudi, oni moraju da imaju gde da se okupljaju i organizuju. Mesne zajednice su važne jer organizuju društveni život ovako malih zajednica. Obećao sam da ću ponovo doći ovde za tačno pola godine, kako bi sa građanima napravio rekapitulaciju svega urađenog. U narednim danima ovde će doći direktor JKP „Javno osvetljenje” i razgovarati sa građanima o svemu što može da se unapredi po tom pitanju”, istakao je Vesić.

On je istakao da je ovo poljoprivredni kraj, te da Grad Beograd svake godine obezbeđuje subvencije za poljoprivrednike koji su nezavisni od republičkih.

“Prošle godine, od 200 miliona dinara podsticaja, 50 miliona je „otišlo” u opštinu Mladenovac. Ove godine povećali smo izdvajanja za poljoprivredu i toga ćemo se držati i u narednim godinama. Ljudi koji ovde žive bi svakako voleli da ovde postoji vrtić, što naravno zavisi od broja dece, ali uvek postoji opcija da predškolska ustanova obuhvati više sela. Građani su pitali za ambulantu, ali je ta oblast prešla u nadležnost Republike. Grad Beograd sa Ministarstvom zdravlja trenutno radi planove za razvoj čitave primarne zdravstvene zaštite na teritoriji grada Beograda”, rekao je Vesić.

On je dodao da je današnji razgovor sa meštanima sela Šepšin pravi način za rešavanje problema s kojima se susreću građani.

“Ovo selo ima probleme kao i svaki drugi naseljeni delovi Beograda, ali razgovorima i konkretnim dogovorima mnogi od tih problema mogu da budu rešeni. Najveći problem meštana ovog naselja je vodosnabdevanje, a to pitanje se u Beogradu rešava sistemski. Konačno rešenje tog problema dogodiće se kada Šepšin bude priključen na regionalni vodovod Makiš – Mladenovac koji se gradi i koji će obezbediti stabilno vodosnabdevanje – istakao je Vesić.

Obavestio je građane da je Grad Beograd podneo zahtev da se izgradnja regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac proglasi nacionalnim projektom, što će obezbediti mnogo brže rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

“Za nekoliko dana biće raspisan tender za odvojke regionalnog vodovoda prema Grockoj i Vrčinu, kao i za pet kilometara magistralnog vodovoda i odvojke prema Umčarima i Pudarcima. To je peta faza, dok će u šestoj i sedmoj biti urađeni odvojci za Sopot, a nakon toga i rezervoar u Rajkovcu. Sve navedeno znači da građani ovog dela Beograda mogu da očekuju stabilno vodosnabdevanje u roku od tri godine, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sledeće nedelje će raspisati tender za projektovanje novog bunara, jer se stari urušio i zbog geoloških razloga nije moguće nastaviti radove. Tu će biti i prečistač vode, tako da će građani u svakom slučaju imati bolje vodosnabdevanje.

– Razgovarali smo i o problemu sa odnošenjem smeća. Prema rečima predsednika opštine, veoma uskoro ovo naselje će „ući” u opštinski sistem, dobiti kante, a Grad će pomoći kamionima za odnošenje smeća – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, zahvalio je Gradu Beogradu na podršci za rešavanje problema s kojima se susreću građani ove opštine.

“U razgovoru sa sugrađanima dotakli smo se problema, od kojih su neki stari decenijama. Dogovorili smo početak realizacije projekta odnošenja smeća iz MZ Šepšin, a izuzetno sam zadovoljan napretkom projekta regionalnog vodovoda. Opština nastavlja sa radovima na putnoj infrastrukturi, a mašine našeg Javnog komunalnog preduzeća nalaze se upravo u Šepšinu”, rekao je Glišić.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.