logo

Aktuelnosti

"Халобеба" наставља да ради


Град ће издвојити 999.300 динара за активности Дежурног центра "Халобеба" од 15. октобра до 31. децембра. Новац ће бити уплаћен Градском заводу за јавно здравље, у оквиру кога ради телефонско саветовалиште чија је основна сврха пружање помоћи трудницама и родитељима. Центар "Халобеба" је почео са радом 3. децембра 2001. на иницијативу Уницефа, који је све до 2004. године и финансирао његов рад. Тада је бригу о овом телефонском сервису преузео град.

– Град подржава рад "Халобебе" јер је од великог значаја за све младе мајке, породиље и труднице зато што могу да добију савет 24 сата дневно. Програм ће вероватно бити пребачен у неку од гинеколошких клиника, тако да ће кориснице, поред савета компетентне медицинске сестре, моћи да добију одговоре на своја питања и од неонатолога, гинеколога и акушера. Тако ће ова телефонска услуга постати још комплетнија – рекла је за Беоинфо др Драгана Јовановић, градска секретарка за здравство.

У саветовалишту дежурају искусне патронажне и педијатријске медицинске сестре и лекари, који овај посао обављају ван свог редовног радног времена. Необавештени или забринути родитељи информације могу добити и путем сајта www.halobeba.rs , који је већ посетио велики број корисника.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.