logo

Aktuelnosti

Autosedište i 20.000 dinara za svako novorođeno dete u Mladenovcu

alt

Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac počela je podelu novog tipa dečijih autosedišta. Više od stotinu roditelja novorođenih beba dobilo je na poklon autosedišta namenjena deci od 9-36 kg.

„Ovo je nastavak naših redovnih aktivnosti u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju. Danas smo prvi put delili sedišta kategorije 1/2/3, a koja mogu da koriste deca od 9-36 kg. Za ovaj tip sedišta opredelili smo se jer smo primetili da roditelji često zanemaruju neophodnost korišćenja sedišta kategorije 3, takozvanih „buster“ sedišta. Na ovaj način pokušavamo da povećamo svest roditelja o tome koliko je značajno da dete tokom čitavog odrastanja koristi autosedište odgovarajuće kategorije“ rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja i dodao da roditelji, pored autosedišta, od opštine Mladenovac za svako novorođeno dete dobijaju i po 20000 dinara.

Dodele autosedišta će se odvijati kontinuirano, a roditelji mogu pogledati uslove i preuzeti obrasce zahteva na sledećem linku: https://www.mladenovac.rs/index.php/component/content/article/3996

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.