logo

Aktuelnosti

Mladenovčani će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju

alt

Učenička kompanija "Sixth Sense" iz Tehničke škole u Mladenovcu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u četvrtak. Ovi učenici se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom pomagala za kretanje slepih i slabovidih osoba, a u julu će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će, umesto u Portugalu, biti održano onlajn.

Ista učenička kompanija osvojila je i specijalnu "TeleGroup" nagradu za najbolju primenu informaciono-komunikacionih tehnologija.

Dvadeset najboljih timova iz srednjih škola širom Srbije predstavilo je proizvode i usluge svojih učeničkih kompanija panelu žirija kroz prezentaciju biznis planova, a takmičenje je održano onlajn zbog bezbednosti učesnika. Učenici koji su "zaposleni u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe organizacije "Dostignuća mladih" i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

Predstavnici organizacije "Dostignuća mladih" posetili su juče Tehničku školu i uručili nagrade članovima učeničke kompanije "Sixth sense" koji su ostvarili ovaj veliki uspeh.

Program Učenička kompanija deo je projekta Vlade Republike Srbije "Decenija preduzetništva" koji sprovodi Ministarstvo privrede, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji model preduzetničkog obrazovanja za učenike srednjih škola.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj i kompanija "TeleGroup" i "ManpowerGroup" Srbija.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.