logo

Aktuelnosti

Razgovor sa stanovnicima Selo Mladenovca o rešavanju problema vodosnabdevanja

alt

Na inicijativu stanovnika Selo Mladenovca, koji već par dana u popodnevnim časovima nemaju vodu, organizovan je zbor građana na kojem su se žiteljima ove mesne zajednice razgovarali predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, njegov pomoćnik Stefan Ivanović i direktor JKP "Mladenovac"€œ, Vladeta Lučić.

"Problem sa vodosnabdevanjem javio se usled nestanka struje na vodoizvorištu Kovačevac, što je prouzrokovalo smanjen obim proizvodnje vode proteklog vikenda. Takođe, na smanjen nivo vode u glavnom rezervoaru utiče i povećana potrošnja vode zbog visokih temperatura. Da bi se nivo vode u glavnom rezervoaru povećao i da bi bilo omogućeno prepumpavanje vode u rezervoar druge visinske zone neophodno je da prođe nekoliko dana"€œ, rekao je Lučić.

Sa okupljenim građanima, kao kratkoročno rešenje, dogovoreno je da cisterna sa pijaćom vodom snabdeva domaćinstva u ovom delu Selo Mladenovca dva puta dnvno, u 10 i 18 sati. Takođe, direktor Lučić se obavezao da već tokom dana kontaktira preduzeće HidroGeocentar koje će izvršiti ispitivanja na bunaru "Serava"€œ koji je ranije napajao rezervoar druge visinske zone a trenutno nije u funkciji, kako bi se, ukoliko postoji mogućnost njegove revitalizacije, što pre premostili postojeći problemi, do izgradnje novog bunara.

Dogovoreno je da se još jedan sastanak sa stanovnicima Selo Mladenovca, sa novim informacijima o rešavanju problema vodosnabdevanja, organizuje u ponedeljak, 6. jula.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.