logo

Aktuelnosti

Organizovanje preventivno zdravstvene aktivnosti za sugrađane romske nacionalnosti

alt

Predstavnici Mobilnog tima za inkluziju Roma opštine Mladenovac za oblast zdravstvene zaštite sproveli su niz preventivnih aktivnosti u romskim naseljima i prostorijama Doma zdravlja sa ciljem sprečavanja širenja infekcije izazvane korona virusom.

Tom prilikom, tim zdravstvenih radnika je pripadnicima romske nacionalnosti predočio sve neophodne informacije o značaju održavanja lične higijene, virusnim infekcijama, a poseban akcenat je stavljen na pravilno pranje ruku i nošenje zaštitnih maski.

Suzana Vasić, koordinatorka Mobilnog tima i članica Veća resorno zadužena za socijalna pitanja, nacionalne manjine, unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava, istakla je da je veoma bitno da se naši sugrađani pridržavaju preventivnih mera jer se time smanjuje rizik od prenošenja virusa.

Ona je naglasila da su ove aktivnosti od velike važnosti i dodala da će Mobilni tim i u narednom periodu realizovati slične akcije koje će za cilj imati unapređenje zdravlja Roma i Romkinja.

Ovom prilikom, pripadnicima romske nacionalnosti podeljena je zaštitna oprema.

Preventivno zdravstvene aktivnosti realizovane su u okviru Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja opštine Mladenovac za period 2019 -€“ 2021. godine.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.