logo

Aktuelnosti

Održana manifestacija "Od predaka za budućnost"

Pozdravljajući prisutne, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić se zahvalio domaćinima na lepom dočeku i trudu koji su uložili u organizaciju manifestacije.

"Ove godine priredba "Od predaka za budućnost" u selu Vlaška održava se u okviru tradicionalne manifestacije "Dani evropske baštine", i njen cilj je da još više ojača kulturnu i turističku ponudu našeg kraja.

Naša opština se orijentisala na razvoj poljoprivrede i turizma, kao privrednih grana. Vodimo računa da se u svakom našem selu, pored ulaganja u komunalnu i putnu infrastrukturu, ulaže i u njihove kulturne i turističke potencijale, radi njihovog celokupnog razvoja.

Ovim projektom negovanja kulturnog nasleđa želimo da pomognemo onim ženama koje se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom da svoje proizvode prerade u kućnim uslovima i da ih kroz odgovorajuću promociju iznesu na tržište. Zato opština Mladenovac organizuje edukacije kako bi se žene, koje se opredele za ovu vrstu delatnosti, podstakle da izađu na tržište i plasirale svoje proizvode.

Smatram da, održavanjem ovakvih manifestacija, uspevamo da probudimo duh narodnog stvaralaštva i radinosti i da negovanjem kulturnog nasleđa u eri novih tehnologija i izazova savremenog života podstičemo društvene zajednice i udruženja, koja okupljaju zaljubljenike u tradiciju jednog naroda, da budu njeni verni čuvari.

Još jednom hvala članicama Udruženja "Od predaka za budućnost" na dobroj organizaciji priredbe i predstavljanju kulturnog nasleđa našeg kraja"€, rekao je Glišić.

Udruženje "Od predaka za budućnost"€œ priredilo je raznovrstan program koji su činili Sabor frulaša, Smorta dečjeg folklora, Izložba predmeta domaće radinosti, Izložba slika nastalih tokom likovne kolonije i Degustacija tradicionalnih srpskih jela.

Odpredaka14
Odpredaka7
Odpredaka8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.