logo

Aktuelnosti

Izložba pčelinjih proizvoda i zdrave hrane u petak i subotu u gradskom parku, manifestacija "Igrale se delije" u subotu u Velikoj Ivanči

"Jedan od najznačajnijih događaja biće završnica projekta ,,Iz Mladenovca za Srbiju" koji će biti organizovan 25. i 26. septembra u Gradskom parku, prvog dana od 9 do 17 sati, a drugog dana, u subotu, od 9 do 15 sati. Gosti manifestacije biće delegacija iz opštine Pale iz Republike Srpske gde smo mi radili prezentaciju projekta ,,Iz Mladenovca za Srbiju". Oni će predstaviti svoju turističku ponudu što će predstavljati izuzetnu priliku za ljubitelje turizma da se informišu o ponudama i turističkom potencijalu Pala", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Zoran Jocić, član opštinskog Veća zadužen za kulturu.

Projekat "Iz Mladenovca za Srbiju" je rezultat međuresorne saradnje poljoprivrede, kuture i turizma i ima za cilj da ohrabri i ekonomski osnaži žene sa sela da svoje poljoprivredne proizvode prerade u kućnim uslovima na tradicionalan način i iznesu ih na tržište.

Na dvodnevnoj manifestaciji u Gradskom parku Mladenovčanim i gostima Mladenovca biće ponuđeni pekmez, džem, slatko, kompot, sirup, sušeno voće, ajvar, kornišoni, sok od paradajza, kečap, likeri, dok će med i druge pčelinje proizvode izložiti mladenovački pčelari, članovi Društva pčelara 2Kosmaj"€.

Svečani deo manifestacije biće organizovan u Gradskom parku u petak, 25. septembra u 12 sati, a u kulturno umetničkom programu učestvovaće KUD ,,Vojvoda Janko Katić".

Organizatori programa su Gradska opština Mladenovac, Udruženje "Od predaka za budućnost" i Društvo pčelara "Kosmaj".

Ovogodišnja manifestacija ,,Igrale se delije", koja se već šestu godinu za redom održava u Velikoj Ivanči u čast pesnika Milorada petrovića Seljančice, biće održana 26.septembra od 17 sati u porti crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija, kao i u školskom dvorištu u Velikoj Ivanči.

Izložba akademskog slikara i grafičara Zorana File pod nazivom ,,Imaginacija za laku noć", u organizaciji Udruženja "Kameni ratnik", biće predstavljena 28.septembra od 19 sati u galeriji u ulici Mihaila Milovanovića broj 29.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.