logo

Aktuelnosti

Iz Mladenovca za Srbiju

Na ovogodišnjoj izložbi meda, voća i zdrave, domaće hrane, Mladenovčanima i gostima Mladenovca predstavili su se brojni izlagači i proizvođači koji su svoje proizvode, pripremljene na tradicionalan način, ponudili na prodaju. Između ostalog, petioci su mogli da kupe pekmez, džem, slatko, kompot, sirup, ajvar, kornišone, sok od paradajza, kečap, likere, sveže i sušeno voće, med i druge pčelinje proizvode.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, obišao je sve štandove i porazgovarao sa svim izlagačima. Zatim je pozdravio učesnike i goste manifestacije i zahvalio organizatorima na trudu koji su uložili u organizaciju ove manifestacije.

"Naša opština se orijentisala na razvoj poljoprivrede i turizma, kao privrednih grana. Zato je projekat "Iz Mladenovca za Srbiju" rezultat međuresorne saradnje poljoprivrede, kulture i turizma, i njegov cilj je ekonomsko osnaživanje žena sa sela.

Ovim projektom negovanja kulturnog nasleđa želimo da pomognemo onim ženama koje se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom da svoje proizvode, po svim standardima, prerade u kućnim uslovima i da ih kroz odgovorajuću promociju iznesu na tržište.

Održavanjem ovakvih manifestacija, uspevamo da probudimo duh narodnog stvaralaštva i radinosti i da negovanjem kulturnog nasleđa u uslovima savremenog života podstičemo društvene zajednice i udruženja, koja okupljaju zaljubljenike u tradiciju jednog naroda, da budu njeni verni čuvari.
Gradska opština Mladenovac je podržala ovaj projekat Udruženja "Od predaka za budućnost" kroz finansijsku podršku, stručnu edukaciju i marketinške aktivnosti, koje se odnose na brendiranje proizvoda članica udruženja, na njihovo učešće na manifestacijama i sajmovima u regionu.
Još jednom čestitam organizatorima na uspešnoj organizaciji manifestacije i predstavljanju kulturnog nasleđa našeg kraja. Želim vam da i ubuduće uspešno predstavljate Mladenovac i Srbiju" rekao je Glišić.

U kulturno umetničkom programu manifestacije predstavili su se članovi KUD "Vojvoda Janko Katić".

Izmld3
Izmld4
Izmld5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.