logo

Aktuelnosti

Izgradnja gasifikacione mreže u Duboni

 

Na teritoriji opštine Mladenovac izgrađeno je oko 40 kilometara distributivnog gasovoda i više od 250 kilometara gasifikacione mreže. Radovi se trenutno izvode u Mesnoj zajednici Dubona.

,,Do sada su izvedeni radovi na izgradnji čelične distributivne gasovodne mreže od 16 bara, u dužini od 45 kilometara i oko 280 kilometara polietilenske mreže za domaćinstva i manje industrijske potrošače. Ovaj gasovod pokriva Veliku Krsnu, Dubonu, Šepšin i Vlašku”, rekao je Goran Mijatović, odgovorni izvođač radova na izgradnji distributivnog čeličnog gasovoda.

“Od izvođača radova dobio sam garanciju da će se u ovoj i 2021. godini raditi na osam do deset gasifikacionih stanica i da će svi tenhnički radovi biti završeni sledeće godine, što znači da se već početkom 2022.godine, kada se stvore tehnički uslovi, odnosno izvrši provera celokupne mreže i gasifikacione stanice, krenuti i sa distribucijom gasa. Investitor je JP ,,Srbija gas", a izvođač radova firma ,,DM Invest". Opština Mladenovac je učestvovala na konkursu sa svojim projketom gasifikacije i izgradnje gasifikacione mreže i očekujemo da se cela mreža završena do kraja 2021.godine", rekao je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić prilikom obilaska radova.

Gasdubona1
Gasdubona2
Gasdubona3
Gasdubona4
Gasdubona5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.