logo

Aktuelnosti

Godišnja skupština SKGO održana putem elektronskih platformi komunikacije

Sednica Stalne konferencije gradova i opština održana je u periodu od 14. do 17. decembra 2020. godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, prvi put putem elektronskih platformi komunikacije. Stalna konferencija gradova i opština je povodom održavanja 48. sednice Skupštine uručila svojim članicama-gradovima i opštinama, učesnicima skupa, među kojima je i Gradska opština Mladenovac, poklon pakete sa opremom za praćenje onlajn sastanka. Pored tehničke opreme paketi su sadržali i publikacije i promotivni materijal SKGO.
Tokom trajanja sednice sve članice su imale priliku da razmotre i da se izjasne o predloženim odlukama i dokumentima.
Finalni događaj 48. skupštine SKGO koji je održan u četvrtak, 17. decembra 2020. emitovan je putem ZOOM platforme, kao i zvaničnih Jutjub kanala i Fejsbuk strane SKGO.
Ovom prilikom učesnicima su se obratiti Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Antonio Ratković, predsednik SKGO i gradonačelnik Sombora i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO. U drugom delu skupa održana je panel diskusija na kojoj su učestvovali i Saša Mogić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, Frederik Valije, generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona, Andreas Kifer, generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope i Emanuil Manolov, predsednik opštine Pavlikeni iz Bugarske, predsednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) i predsednik Nacionalne asocijacija lokalnih samouprava Republike Bugarske (NAMRB).
SKGO je tokom skupa potpisala sporazume o saradnji sa Sportskim savezom Srbije, kao i sa Fondacijom Novak Đoković.
Ovogodišnja Skupština SKGO organizovana je uz pomoć projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske i programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.
Skupštinu SKGO i panel diskusiju pratilo je onlajn preko 400 predstavnika Lokalnih samouprava u Srbiji.
Godisnjaskupstina1
Godisnjaskupstina2
Godisnjaskupstina3
 
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.