logo

Aktuelnosti

Za bezbedniji saobraćaj - uređena zona osnovne škole "Momčilo Živojinović"

 

Na inicijativu Komisije za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac Sekretarijat za saobarćaj Grada Beograda uradio je novi projekat zone Osnovne škole „Momčilo Živojinović“. Takođe, realizovana je i jedna od prvih inicijativa građna prijavljenih putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ koja se odnosila na povećanje bezbednosti saobraćaja u Kosovskoj ulici.

„Drago mi je da kraj 2020. godine obeležavamo radovima koji će doprineti bezbednosti dece u saobraćaju. Pre desetak dana smo postavili merač brzine u blizini OŠ „Sveti Sava“ u Selo Mladenovcu, a danas obilazimo radove na uređenju zone osnovne škole „Momčilo Živojinović“. Zona škole je sada drugačije definisana i u nju su uvršteni putevi kojima se deca kreću, ne samo u neposrednoj blizini škole, već u značajno širem radijusu. Takođe, veliki broj građana nam je putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ ukazao na problem nebezbednog saobraćaja u Kosovskoj ulici. U skladu sa tim, pokrenuli smo inicijativu, a Sekretarijat za saobraćaj je prepoznao važnost rešavanja ovog problema. Saobraćaj u ovoj ulici je sada regulisan na takav način da je na prvo mesto stavljena bezbednost pešaka, naročito đaka koji ovom ulicom putuju do škole. Pored ove, projektom su obuhvaćene i ulice Vojvode Putnika, Crkvena i Kralja Aleksandra Obrenovića koje se nalaze u zoni naše najveće osnovne škole.

„Iskoristio bih priliku da još jednom pozovem građane koji uoče neki saobraćajni problem da isti prijave putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ i na taj način utiču na poboljšanje bezbednosti u saobraćaju u našoj opštini,“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

ELEKTRONSKI UPITNIK: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Lezecimomcilo1
Lezecimomcilo2
Lezecimomcilo3
Lezecimomcilo4
Lezecimomcilo5
Lezecimomcilo6
Lezecimomcilo7

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.