logo

Aktuelnosti

Rekonstrukcija prostorija gradske biblioteke u Mladenovcu

Na zajedničkom sastanku predstavika Opštine Mladenovac i Biblioteke Grada Beograda utvrđeni su detalji buduće saradnje, između osgtalog i one koja ima za cilj rekonstrukciju prostorija gradske biblioteke u Mladenovcu.

Direktorka Biblioteke Grada Beograda, Jasmina Ninkov, rekla je da biblioteka u Mladenovcu ima veliki broj članova i da je vreme da se prostorije osavremene.

„Po završetku izrade projekta zajednički ćemo tražiti sredstva za rekonstrukciju prostorija kako bi se one adekvatno opremile i kako bi ljubitelji pisane reči u Mladenovcu, naši korisnici, imali bolje uslove prilikom iznajmljivanja knjiga i boravka u njima. Opština će završiti sve potrebne radnje u vezi sa dobijanjem dozvola i pripremom projekta. Vrlo sam zahvalana opštini Mladenovac na saradnji koja je i do sada bila dobra. Ovo je dobar primer i za druge opštine u Beogradu na kojima Biblioteka Grada ima svoju mrežu da krenu ovim putem i da pomažu bibliotekama koje se nalaze na njihovim teritorijama“, rekla je Ninkov.

„Očekujemo da sredinom godine projekat bude završen kako bi ga kandidovali za budžet Grada Beograda za narednu godinu, odnosno da Mladenovčani već 2022. godine dobiju novu biblioteku“, rekao je član Veća resorno zadužen za kulturu, Zoran Jocić.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.