logo

Aktuelnosti

Opština Mladenovac nastavila projekat "Podrška deci sa smetnjama u razvoju"

 

Članica Veća Gradske opštine Mladenovac Suzana Vasić posetila je Predškolsku ustanovu „Jelica Obradović“ i tom prilikom razgovarala sa direktorkom Jovanom Ilić o značaju projekta „Podrška deci sa smetnjama u razvoju“.

„Podršku je kroz projekat dobilo devetoro dece sa liste čekanja Centra za socijalni rad, odeljenja u Mladenovcu. Sva deca pohađaju predškolsku ustanovu, ne samo u gradskoj sredini, već i u prigradskim i seoskim mesnim zajednicama, Rabrovcu, Koraćici i Selo Mladenovcu“, rekla je Suzana Vasić i dodala da su radno angažovane na poslovima lični pratilac završile obuku po akreditovanom programu Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Jovana Ilić, direktorka PU „Jelica Obradović“, kaže da je projekat od izuzetnog značaja, kako za decu i njihove roditelje, tako i za vaspitače.

„Realizacija ovog projekta je od velikog značaja za decu jer doprinosi njihovoj boljoj socijalizaciji i komunikaciji sa vršnjačkom grupom. Značajno je i za porodice, budući da lični pratioci preuzimaju jedan deo obaveza od roditelja, a s druge strane predstavljaju i podršku vaspitačima u radu, što za cilj ima stvaranje boljih uslova za kvalitetniji boravak dece u našoj ustanovi“, rekla je Ilićeva.

Aktivnosti ličnog pratioca planiraju se u skladu sa individualnim potrebama deteta u oblasti kretanja, održavanja lične higijene, hranjenja, oblačenja i komunikacije sa drugom decom.

Ovaj projekat Gradska opština Mladenovac realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“, koji je licencirani pružalac usluge Lični pratilac deteta.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.