logo

Aktuelnosti

Saradnja opštine i Turističke organizacije Beograda

 

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, organizovao je radni sastanak sa direktorom Turističke organizacije Beograda Miodragom Popovićem i njegovim saradnicima. Ovom prilikom dogovoreni su detalji buduće saradnje. Između ostalog, bilo je reči o projektu izgradnje Vizitorskog centra i etno pijace na Kosmaju.

Popović je rekao da potencijali Kosmaja nisu u potpunosti iskorišćeni i da ovu planinu treba afirmisati kao izletište, ali da takođe treba izgraditi i čitavu priču o Mladenovcu kao turističkom mestu i promovisati potencijale ovog kraja. Takođe je istakao značaj izgradnje Vizitorskog centra i stvaranje kulta Despota Stefana Lazarevića. U tom smislu je dogovoreno da Turistička organizacija podrži ovogodišnju manifestaciju Dan despota Stefana Lazarevića koja se organizuje 1. avgusta u manastiru Pavlovac na Kosmaju.

Napomenuo je da je Beograd prošle godine posetilo milion stranih turista i da bi, uz dobru organizaciju i ulaganja, dobar deo njih mogao da poseti turističke znamenitosti mladenovačke opštine.

Sastanaktob1
Sastanaktob2
Sastanaktob3
Sastanaktob4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.