logo

Aktuelnosti

Osnovna škola ,,Živomir Savković" iz Kovačevca obeležava Dan škole

 Osnovna škola „Živomir Savković“ iz Kovačevca ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, Dan škole obeležava simbolično, predstavljanjem kratkog filma o aktivnostima škole i uspesima učenika u protekilih godinu dana i novim brojem školskog časopisa „Koraci“.

Film je napravljen kao svojevrsni kolaž sastavljen od slika koje prikazuju sve ono što je bilo važno u poslednjih godinu dana. Najveći prostor posvećen je uspesima učenika kojih je, uprkos pandemiji i svim poteškoćama koje je donela, bilo pregršt.
Poznavanje francuskog jezika na takmičenju „Willkommen“ donelo je petacima medalje kao potvrdu dobrog i predanog rada. Znanjem su đaci uspeli da ostvare i sjajne rezultate na opštinskim takmičenjima iz matematike i fizike, a sportsko umeće donelo je učenicima nižih razreda treće mesto na Malim olimpijskim igrama – gradskom takmičenju.
Umetnički dar učenika prepoznat je nagradama na literarnim konkursima „Šantićeve reči 2020“ i „Radovićev venac“, a do izražaja je došao i na likovnim konkursima.
U filmu su prikazane i druge kreativne aktivnosti koje su realizovane od strane učenika i zaposlenih u školi: novogodišnje ukrašavanje učionica i maskenbal, proslava Dana žena, projekat „Potraga za jezičkim blagom“, akcija biblioteka Srbije „Čitaj glasno“ i neki od likovnih i literarnih radova učenika, inspirisanih aktuelnom situacijom, na temu „Škola pod maskama“. To je ujedno i centralna tema ovogodišnjeg broja školskog časopisa „Koraci“, u kojem su sakupljeni najbolji likovni i literarni radovi, i koji podrobno prikazuje sve ono što je Osnovna škola „Živomir Savković“ postigla u protekloj godini.
 
Časopis ,,Koraci" u elektronskom formatu možete preuzeti ovde.
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.