logo

Aktuelnosti

Počeli radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji nadvožnjaka u Gradskoj opštini Mladenovac sa zamenikom gradonačelnika grada Beograda Goranom Vesićem, državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem, v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom i predsednikom Gradske opštine Mladenovac Vladanom Glišićem, kako bi najavili početak prve faze radova na sanaciji.

Rekonstrukcija nadvožnjaka u Ulici Kralja Petra Prvog povezuje centar Mladenovca sa putem ka Topoli, odnosno nalazi se na deonici državnog puta II A reda br. 147. Dužina nadvožnjaka je 215 metara, od toga sama konstrukcija je dužine 50 metara, a pristupne saobraćajnice sa obe strane su dužine 165 metara.
 
Ministar Momirović je rekao da se radi o mostu koji suštinski nije rekonstruisan decenijama i da se 2009. godine radilo samo presvlačenje asfalta, što se ne može smatrati pravom sanacijom, posebno posle nedavnog utvrđivanja stepena oštećenja koja zahtevaju potpunu rekonstrukciju.
 
,,Mi ne možemo da se igramo sa građanima Mladenovca, Beograda i Srbije i da sada samo presvučemo asfalt i rizikujemo da se sutra desi neka mnogo veća nesreća'' kazao je Momirović, dodajući da je traženo od izvođača radova kompanije Strabag da detaljno obrate pažnju na postojeća i potencijalna oštećenja i ubrzaju radove maksimalno, kako bi se rekonstrukcija mosta završila u narednih nekoliko meseci.
 
Po završetku obilaska radova na mostu, nastavljen je radni sastanak u Velikoj sali opštine Mladenovac na kojem je razgovarano o investicijama u komunalnu infrastrukturu Mladenovca.
 
,,Mi ćemo vrlo brzo početi sa investicijama u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ovde i to četiri postrojenja u Mladenovcu, Velikoj Ivanči, Velikoj Krsni i u Jagnjilu, onda i u 70 kilometara kanalizacione infrastrukture što se nadovezuje u investicije grada'' napomenuo je Momirović ističući da su ekološki protesti neopravdani u trenutku kada se ulaže četiri milijarde evra u ekološke projekte Republike Srbije.
 
,,Osamdeset odsto voda sada izlaze u prirodu a da nisu prečišćene, što sve traje prethodnih pet decenija. Niko nije otvarao decenijama pitanje zašto se sve otpadne vode izlivaju u Savu i Dunav, mi smo to uzeli da uradimo i sprovedemo, i za nekoliko godina to će biti završeno'' rekao je Momirović.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da grad iz svoje nadležnosti radi na 70 kilometara kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Međulužju, a i da uskoro sledi tender za izgradnju sedam kilometara sekundarne mreže na istoj lokaciji.
Mona1
Mona2
Mona3
Mona4
Mona5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.