logo

Aktuelnosti

Bezbednost na prvom mestu

 Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac organizovala je još jednu dodelu dečijih autosedišta roditeljima novorođenih beba. Današnjem događaju prisustvovali su državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

„Drago mi je kada vidim da jedna opština veliku pažnju posvećuje unapređenju bezbednosti saobraćaja. Vidim veliki broj roditelja koji ozbiljno shvataju pitanje bezbednosti svoje dece i to je ono što me raduje. Jedan od ciljeva Nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je da bude što manje žrtava u saobraćaju i da nema nastradale dece. Zato je važno da se kontinuirano radi na edukaciji svih učesnika u saobraćaju, naročoto najmlađih, kako bismo bezbednost saobraćaja podigli na najviši nivo. Apelujem na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Odgovornost vozača, pre svega prema deci, kao i drugim učesnicima u saobraćaju je veoma velika i zato ih molim da ne sedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol, da poštuju propisano ograničenje brzine i koriste sigurnosne pojaseve, a na roditelje da decu pravilno prevoze u odgovarajućim atusedištima,“ rekao je Miličković.
 
Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Mladenovac poklonila je roditeljima više od 2.000 dečijih autosedišta. I ove godine, osim projekta „Autosedište za svako dete“, u planu su brojne aktivnosti u vezi sa bezbednošću saobraćaja. Biće organizovane edukacije za učenike osnovnih škola i vozače poljoprivrednih mašina kao i veliki broj drugih promotivnih aktivnosti.
1ms1
1ms2
1ms3
1ms4
1ms5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.