logo

Aktuelnosti

Za bezbedniji saobraćaj - Edukacija i poklon za mlade vozače, da čuvaju sebe i misle na druge

Predstavnici Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac uručili su danas na poklon učenicima Tehničke škole, novopečenim vozačima, pakete obavezne opreme - prvu pomoć i svetloodbojni prsluk kao i blutut uređaje za bezbedno telefoniranje tokom vožnje. Ovi mladi osamnaestogodišnjaci obrazovnog profila Mašinski tehničar motornih vozila nedavno su, u okviru redovne nastave, potpuno besplatno, prošli obuku i položili vozački ispit B kategorije.

„Mladi vozači, zbog neiskustva, često precenjuju svoje sposobnosti i jedna su od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Imajući u vidu da je alkohol jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, želeli smo da ove mlade ljude, koji su nedavno dobili vozačku dozvolu, upozorimo da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola jer je to ogroman rizik za njihovu bezbednost i živote, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju. Zato smo im danas omogućili da probaju takozvane „pijane naočare“ koje simuliraju alkoholisanost u rasponu od 0,6-0,8 promila i 1,5-2,5 promila. Drago mi je da su pokazali želju da učestvuju i da su iznenađeni činjenicom koliko alkohol negativno utiče na percepciju, brzinu i preciznost reakcija“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske oppštine Mladenovac.
 
Mladenovačka Tehnička škola od prošle godine omogućila je besplatnu obuku za „B“ kategoriju i polaganje vozačkog ispita u okviru obrazovnog profila Mašinski tehničar motornih vozila. Zahvaljujući tome, 35 učenika četvrtog razreda ove škole uspešno je položilo teorijski i praktični ispit i steklo vozačku dozvolu, rekla je Snežana Blagojević, direktorka Tehničke škole i zahvalila se opštini Mladenovac na kontinuiranoj podršci.
 
„Uvek ste uz nas i uvek ste ispratili sve što radimo. Hvala vam na poklonima koje su deca danas dobila. To njima mnogo znači, a naročito edukacija kojom ste im, kao vozačima početnicima, skrenuli pažnju na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju. Ovo im je došlo u pravom trenutku budući da su tek položili vozački ispit. Oni su sjajna i odgovorna deca i sa posebnom ozbiljnošću su prošli obuku i dobili vozačku dozvolu. Želim da se zahvalim i Gradskom sekretarjatu za obrazovanje od kojeg smo dobili vozilo, što nam je mnogo pomoglo da realizujemo vozačku obuku za naše učenike, rekla je Snežana Blagojević.
Pijane1
Pijane10
Pijane2
Pijane3
Pijane4
Pijane5
Pijane6
Pijane7
Pijane8
Pijane9
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.