logo

Aktuelnosti

Dodeljena javna priznanja za 2020.godinu

U galeriji Foaje mladenovačkog Centra za kulturu i turizam organizovana je svečanost na kojoj su dodeljena javna priznanja Gradske opštine Mladenovac za 2020. godinu.

Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić koji je potom dobitnicima uručio priznanja.
 
„Dan pobede je jedan od najsvetlijih datuma u svetskoj istoriji. Dan koji pripada svim slobodoumnim i slobodoljubivim narodima koji proklamuju i prihvataju ljudska prava i slobode kao jedini termelj na kojem se gradi i oblikuje budućnost. Poklanjajući se danas senima naših predaka, odlučni da nikada ne zaboravimo, pokazali smo da vreme koje neumitno protiče, ne briše sećanja na hrabrost, solidarnost i čovekoljublje.
Istorija je pokazala da bez velikih teškoća nema ni velikih pobeda. U protekloj godini, punoj izazova, svi zajedno i svako na svom polju delovanja činili smo sve da ni jedan segment privrednog i društvenog života, ne izgubi pređašnji ritam i da očuvanje urbane matrica našeg grada ostane naša prioritetna obaveza.
Siguran sam, a i rezultati dovoljne svedoče, da smo u tome uspeli. Zato mi dozvolite da izrazim najveće divljenje i zahvalnost, svim našim delatnicima koji su u prethodnoj godini svojim radom i zalaganjem činili da sve u gradu funkcioniše, da se ostvaruju rezultati na takmičenjima koji pronose ime grada i van granica naše zemlje, da se odgovorno sprovodi zdravstvena i socijalna zaštita. Da se u isto vreme, kada se vodi bitka za zdravlje i život svakog čoveka, neprekidno radi i gradi, uređuje i rekonstruiše.
 
Ohrabruje i zadivljuje činjenica da u našem gradu žive ljudi koji su mu duboko posvećeni, odani njegovom duhu i tradiciji, spremni da kreiraju pozitivne promene u društvu. Da iza sebe ostave trag koji ne bledi i po kojem će ga prepoznavati buduće generacije.
 
Četrnaest dobitnika javnih priznanja za 2020. godinu, pokazuje koliko je ova godina bila uspešna, uprkos okolnostima pandemije koje su otežavale svako normalno funkcionisanje.
 
Našim cenjenim dobitnicima javnih priznanja čestitam na znanju, veštinama, solidarnosti i hrabrosti, na želji da pomere i prevaziđu postavljene granice.
 
Dragi gosti, poštovani sugrađani, ubeđen sam da će vreme koje je pred nama pokazati da je Mladenovac grad sa velikim razvojnim potencijalima, značajnim materijalnim i ljudskim resursima, te je potpuno prirodno, moguće i prihvatljivo očekivati još veće rezultate u svim segmentima društva.
 
Hvala vam i čuvajte svoje zdravlje. Činite dobro jedni drugima i u dobru živite“, rekao je Glišić.
 
DOBITNICI ZAHVALNICE GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC:
Arijana Trajković i Aleksandra RanđeloviĆ, profesorke ruskog jezika u Gimnaziji Mladenovac za rad na podizanju nivoa znanja iz ruskog jezika i ostvarene rezultate na takmičenjima.
 
Nevena Mirić, učenica Gimnazije Mladenovac, koja je inicijator i organizator humanitarnih akcija u Mladenovcu. Omladinskim aktivizmom, zrelošću u razmišljanju, ličnom odvažnošću i čovekoljubljem, Nevena je primer kako pripadnici mlade i perspektivne populacije, humano i duboko etički utiču na svet oko sebe.
 
Srđan Đorđević, za hrabro, savesno i odgovorno vršenje službene dužnosti u toku vanredne situacije - požara u Gerontološkom centru Mladenovac.
 
Jovana Jovančević, medicinska sestra u Institutu za infektivne i tropske bolesti , odnosno Kovid bolnici za najhitnije i najteže slučajeve, od početka pandemije korona virusa, bez dana odsustva, bezbroj puta je učinila dobro, stručno i profesionalno postupajući prema svima, a između ostalih i svojim Mladenovčanima.
 
Ljiljana Srećković, koja je za 16 godina angažovanja u kulturno zabljavno životu Udruženja penzinera opštine Mladenovac i Kluba za starije "Mladenovac 1" dala je nemerljiv doprinos i ostavila vidan trag. Osnivač je dramske i folklorne sekcije, muške i mešovite pevačke grupe i organizator književnih večeri.
Dragan Kuzmić, diplomirani ekonomista i uspešan preduzetnik iz Koraćice, posle dugogodišnje pauze, pokrenuo je Fudbalski klub "Kosmajac" koji je, zahvaljujući njegovom zalaganju, već četiri godine u višem rangu i jedan od najboljih mladenovačkih klubova današnjice. Ličnim sredstima često pomaže sport i jedan je od najzaslužnijih za izgradnju novog fudbalskog terena u Koraćici.
 
Zoran Tiosavljević, predsednik Saveta Mesne zajednice Senaja, za doprinos komunalnom uređenju mesne zajednice. Za vreme dva mandata od 2001. do 2005. i od 2009. do danas, ličnim angažovanjem i zalaganjem učinio je da se svi planovi sprovedu u delo. Senaja je danas mesto sa uređenim propustima, asvaltiranim putevima i uličnom rasvetom.
 
18. Inženjerijskom bataljonu 1. Brigade kopnene Vojske Srbije iz Novog Sada", za pomoć u rešavanju komunalnih problema u Mesnoj zajednici Rabrovac; U selu Rabrovac, na reci Kubršnici, Vojska Srbije protekle godine postavila je novi, teški mehanizovani most. Zahvaljujući tome, meštani sela Rabrovac, od prošle godine bezbedno mogu da priđu svojim parcelama.
 
Dobitnicima zahvalnice, kao sastavni deo javnog priznanja, uručena su umetnička dela nastala na likovnoj koloniji, jednoj od stalnih manifestacija gradske opštine Mladenovac.
 
DOBITNICI POVELjE GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC:
Gorjana Grčić, rukovodilac Centra za socijalni rad u Mladenovcu, za doprinos u toku pandemije, kao i pre nje, inovativne promene u radu Centra, ljudsku toleranciju i razmevanje, brigu o našim najstarijim sugrađanima i ranjivim grupama.
 
Udruženje "Litera Mladenovac", koje je od svog osnivanja 2017. godine, započelo misiju razvoja i popularizacije književnog stvaralaštva u opštini Mladenovac.
 
Svetlana Maksić - Knjižara "Maks" sinonim je za uspešno preduzetništvo na teritoriji opštine Mladenovac. Svetlana Maksić, menadžerka preduzeća, do svoje smrti 2020. godine, sa zaposlenima koje čine uglavnom žene, kreirala je uspešnu trgovinsko-uvoznu poslovnu politiku zasnovanu na predanom radu, srdačnom odnosu prema klijentima i učešću u humanitarnim aktivnostima u okviru zajednice. Povelju za oblast privrede primio je sin dobitnice Stefan Maksić.
 
Slobodan Sretenović, trener rvačkog kluba "Ljubomir Ivanović Gedža" koji je ličnim zalaganjem i napornim radom sa svim uzrastnim kategorijama, doprineo osvajanju prvog mesta u Super ligi Srbije.
 
MALI GRB GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC za 2020. godinu dodeljen je Milošu Radojeviću, takmičaru Karate kluba Mladenovac i seniorskom reprezentativcu Srbije za dostignuća i rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima u 2020. godini.
 
GRB GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC, najviše priznanje, dobila je Vesela Jevtić, sekretar Crvenog krsta Mladenovac koji uspešno vodi već skoro trideset godina.
 
Izgovoriti njeno ime, znači pomisliti na humanost, na neprocenjive vrednosti rezultata njenog rada, koji su plod inovativnog pristupa u promovisanju i širenju humanih vrednosti među mladima, na učenje i uvežbavanje elementarnih mera spasavanja ljudskih života, na uspešno prikazivanje istih veština i znanja na takmičenjima, na dežurstva obučenih volontera za pružanje prve pomoći na najznačajnijim događajima u Mladenovcu, na obučavanja spasilaca na vodi i uspostavljanje službe spasavanja na vodi na bazenu u Sportskom centru po međunarodnim standardima.
 
Pamtimo vežbe za koje se Vesela jevtić, kao sekretar, opredeljivala, jer je smatrala prioritetnim imati obučene volontere i spremne kapcitete i procedure za pomoć ugroženima u nesrećama – kao što je učešće na velikoj međunarodnoj vežbi u Mladenovcu sa više od 40 učesnika, kao što je bilo hitno aktiviranje resursa za zbrinjavanje žrtava požara na baraci montažnom objektu za kolektivni smeštaj izbeglica 1999. godine, kao što je akcija pružanja pomoći postradalima u majskim poplavama 2014. godine (pre svega evakuisanim starijim obrenovčanima koji su bili zbrinuti u Domu za stara lica, stanovnicima Obrenovca, kao i drugih pogođenih sredina), organizovanje pomoći privremenoj kovid bolnici u Mladenovcu, ličnih zaštitnih sredstava za zvaničnike i službena lica koja su u Mladenovcu bila u prvim borbenim redovima na početku pandemije korona virusom.
 
Ime Vesela Jevtić zasluženo vezujemo za uspešne akcije davanja krvi sa rezultatima za poštovanje. Sekretar Crvenog krsta Mladenovac je čovek koji na lekciju humanosti Mladenovčana o visokom stepenu motivisanosti da masovno, dobroljno daju krv - uzvraća još humanije i uspešno zastupa interese obolelih Mladenovčana kojima je potrebna najdragocenija tečnost.
 
U okviru kulturno-umetničkog dela programa, prisutni su bili u prilici da pogledaju deo autorskog projekta Darka Todorovića pod nazivom "Revija srpske narodne nošnje" koji su izveli članovi Kulturno-umetničkog društva "Slavko Manojlović", a koji je premijerno prikazan u Mladenovcu 2018. godine u okviru manifestacije "Dani evropske baštine" kao i naši mladi muzičari Todor Laziću i Ana Vujčić, članovi ansambla "Šumadija" iz Vlaške" koji su ovaj program uveličali svojim raskošnim talentom.
Foaje1
Foaje10
Foaje2
Foaje3
Foaje4
Foaje5
Foaje6
Foaje7
Foaje8
Foaje9
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.