logo

Aktuelnosti

Razvojem gradske železnice poboljšavamo kvalitet života građana

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, prisustvovao je prvom sastanku srpsko-ruskog naučnog i tehnološkog saveta za implementaciju projekta „Beogradski dijametri” u hotelu „Hilton” na kojem je bilo reči o razvoju gradske železnice i unapređenju mreže šinskog sistema saobraćaja u Beogradu.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, predsednici prigradskih beogradskih opština koje će biti u sistemu Bg voza, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i predstavnik ruske kompanije „Sinara”.
 
Vesić je rekao da je projekat „Bg voz” jedan od dva najznačajnija projekta u Beogradu, te da se šinski podsistem priželjkuje u Beogradu već decenijama.
 
On je pojasnio da su Bg voz i metro potpuno dva različita projekta koji čine jedinstvenu celinu, ali se razvijaju potpuno odvojeno.
 
„Kada se jednog dana bude pominjala istorija Beograda, ovo vreme će biti poznato po rešavanju najvećeg broja infrastrukturnih problema koje smo zatekli i to se ne odnosi samo na metro i Bg voz već i na obilaznicu oko Beograda i mnoge druge infrastrukturne probleme koji decenijama opterećuju grad“, rekao je Vesić.
 
Govoreći o značaju ovog projekta za Mladenovac, predsednik GO Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je da je on od posebnog značaja jer će građani mnogo brže stizati od Mladenovca do centra Beograda.
Bgvoz1
Bgvoz2
Bgvoz3
Bgvoz4
Bgvoz5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.