logo

Aktuelnosti

Za bezbedniji Mladenovac - ispunjena još jedna inicijativa građana

 

Predstavnici Sekretarijata za saobraćaj i Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac obišli su radove na uređenju raskrsnice ulica Slavka Manojlovića i Šumadijske.

Aleksandar Mićić, stanovnik ovog naselja i jedan od inicijatora rešavanja ovog bezbedonosnog problema, pohvalio je pokretanje elektronskog sevisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ koji, kako je istakao, zaista funkcioniše i daje rezultate. Mićić je napomenuo da su se na ovoj lokaciji vozla kretala izuzetno velikom brzinom i da je to bio jedan od najvećih problema.

„Ovo rešenje mnogo znači za decu celog Drapšina koja će ubuduće prelaziti bezbednije ulicu a mi ćemo, kao roditelji, mirne glave moći da pustimo našu decu u školu“, rekao je Mićić.

"Veliki broj građana je putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ prijavilo problem koji se odnosi na raskrsnicu na kojoj se trenutno nalazimo. Veliki broj dece koja žive u naselju Drapšin svakodnevno ovim putem ide u školu i oni su svaki put kada bi prelazili ulicu Slavka Manojlovića, baš na ovom mestu, bili izuzetno ugroženi. Postavljanjem pešačkih platformi i usporavanjem saobraćaja na ovoj lokaciji postići ćemo dva efekta. Prvi je da će deca, kao i drugi pešaci, biti bezbedniji prilikom prelaska ulice, a drugi, seknudarni efekat, je da će vozači koji se uključuju u ulicu Slavka Manojlovića, zbog manje brzine kretanja vozila u toj ulici, imati više vremena da obave tu radnju. Zahvaljujem se predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda koji imaju sluha za saobraćajne probleme u našoj opštini i daju veliku podršku svim projektima u vezi sa bezbednošću saobraćaja u opštini Mladenovac“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Mladenovac.

Osim pomenute raskrsnice, predstavnici Sekretarijata obišli su još desetak lokacija koje su građani prijavili.

Zabezbednostsaobr1
Zabezbednostsaobr2
Zabezbednostsaobr3
Zabezbednostsaobr4
Zabezbednostsaobr5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.