logo

Aktuelnosti

Servis građana "Stop kritikovanju, daj predlog", za efikasnije rešavanje problema

 

Predstavnici Sekretarijata za saobraćaj i Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac obišli su još nekoliko lokacija koje su građani prijavili putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“. Ovom prilikom, između ostalog, razgovarali su sa stanovnicima i sagledali situaciju u ulicama Sretena Lomića, Mihaila Milovanovića, saobraćajnici u okviru Specijalne bolnice za interne bolesti, kao i na nekoliko lokacija u Raborvcu i Jagnjilu, kako bi se sa aspekta saobraćajno - tehničkih parametara uverili u opravdanost pokrenutih inicijativa i pokrenuli rešavanje istih.

Kako je rečeno, veliki broj inicijativa Mladenovčana u vezi sa problemima bezbednosti saobraćaja do sada je bio opravdan a neke od njih su i rešene zahvaljujući dobroj koordinaciji i saradnji građana i Komisije za bezbednost saobraćaja sa Sekretarijatom za saobraćaj i JP „Putevi Srbije“.

Treunto je aktuelno uređenje zona dve osnovne škole koje se nalaze na trasi državnih puteva u Markovcu i Duboni, kao i uređenje deonice od brda Debeljak do ulaza u Kovačevac. Na sve tri lokacije biće usporen saobraćaj i postavljeni merači brzine, dok će u pomenutim zonama škola biti izgrađena i zaštitna ograda. Osim toga, radi se na izmeštanju dolaznih perona Lastine autobuske stanice na lokaciju koja će biti značajno bezbednija. U toku su i izmene tehničkog regulisanja saobraćaja da Državnom putu 25.

Aleksandar Bulatović, pomoćnik sekretara za saobraćaj Grada Beograda, pohvalio je rad Komisije za saobraćaj Gradske opštine Mladenovac koja, kako je rekao, radi izvanredan posao.

„Taj rad doprineo je tome da tri godine unazad u Mladenovcu imamo konstatan pad broja povređenih i poginulih u saobraćajnim nezgodama. Mladenovac se izdvaja po tim parametrima u odnosu na preostalih 16 beogradskih opština i ima najbolje rezultate kada je poboljšanje stanja bezbednosti saobraćaja u pitanju, što je potvrđeno i u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Beograda za 2020. godinu koji je usvojen na poslednjoj sednici skupštine Grada Beograda“, istakao je Bulatović.

Prblemi iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Mladenovac mogu se prijaviti putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ na link: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeUeWVVEty.../viewform...

Servisdajpredlog1
Servisdajpredlog2
Servisdajpredlog3
Servisdajpredlog4
Servisdajpredlog5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.