logo

Aktuelnosti

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

 

Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Mladenovac organizovao je tradicionalni prijem za dobrovoljne davaoce i sve koji su pomogli u afirmisanju ove humane delatnosti.

Na svečanosti su dodeljene plakete, zahvalnice i priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocim krvi, pojedincima i ustanovama koji su doprineli razvoju kulture davanja krvi i pomogli afirmisanju dobrovoljnog davalaštva krvi u Mladenovcu.

„Nikada ne bismo mogli sami sve ovo da iznesemo i zato je važan svaki volonter i svaki saradnik koji daju doprinos našim aktivnostima. I u vreme pandemije prošle godine, u specifičnim uslovima, naši davaoci bili su jedistveni i pokazali su visok stepen humanosti. Onda kada je najteže svi smo na istom zadatku, spremni da pomognemo, a uspesi koje postižemo su rezultat zajedničkog, timskog rada. U akcijama davanja krvi prošle godine u proseku je bilo između 80 i 100 dobrovoljnih davalaca što je odličan rezultat imajući u vidu okolnosti u kojima smo se nalazili. Tokom 2021. Godine Crveni krst Mladenovac organizovaće ukupno 12 akcija dobrovoljnog davanja krvi na 17 punktova širom opštine“, rekla je Vesela Jevtić, sekretar Crvenog krsta Mladenovac.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, zahvalio se dobrovoljnim davaocima na humanosti koju godinama pokazuju i čestitao im Dan dobrovoljnih davalaca krvi.

„Današnji dan je prilika da se zahvalimo svim humanim Mladenovčanima kojih ima zaista mnogo, ali i prilika da pozovemo sve naše sugrađane da na ovaj način daju svoj doprinos zdravlju onih ljudi kojima je krv neophodna. Život je krv i krv je život, a mi moramo podići svest stanovništva o ovom humanom činu na viši nivo. Svako od nas mora biti svestan da nekom od naših najbližih ili nama samima u nekom trenutku može biti potrebna krv i to bi trebala biti osnovna misao pri opredeljenju za ovaj humani čin. Čestitam Crvenom krstu i dobroboljnima davaocima krvi ovaj svečani dan i želim svima mnogo energije i uspeha u radu“, rekao je Glišić i obećao da će Gradska opština Mladenovac nastaviti da podržava Crveni krst u svim aktivnostima koje realizuje.

Dancrvenogkrsta1
Dancrvenogkrsta2
Dancrvenogkrsta3
Dancrvenogkrsta4
Dancrvenogkrsta5
Dancrvenogkrsta6
Dancrvenogkrsta7
Dancrvenogkrsta8
Dancrvenogkrsta9

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.