logo

Aktuelnosti

Veče sa prijateljima u Vlaškoj

 

Ljubitelji narodne tradicije i kulturnog nasleđa bili su u prilici da uživaju u izložbi predmeta domaće radinosti i koncertu Kulturno umetničkog društva ,,Šumadija“, manifestacijama nazvanim „Od predaka za budućnost“ i “Veče sa prijateljima“ koje su u selu Vlaška organizovane u okviru mladenovačkog „Kulturnog leta“.

Član Veća Gradske opštine Mladenovac, Zoran Jocić, zahvalio se svim učesnicima programa kao i građanima na velikoj posećenosti.

,,Konačno malo sreće za organizatore ove manifestacije. Prethodne dve večeri smo program, u skraćenom obimu, realizovali u Domu kulture. Danas popodne i večeras, zajedno sa našim prijateljima, realizovali smo program punim kapacitetom. Mislim da je publika uživala na koncertu, kao što je uživala i u popodnevnoj manifestaciji ,,Od predaka za budućnost“. Program smo nazvali ,,Veče sa prijateljima“ budući da su se mnogi od njih sa velikom radošću odazvali pozivu da se konačno, posle dužeg vremena, družimo uz muziku, pesmu i igru“, rekao je Jocić.

Na koncertu su, osim domaćina, članova kulturno umetničkog društva ,,Šumadija“, nastupila i kulturno umetnička društva ,,Slavko Manojlović“ ,,Janko Katić“, ,,Ljubomir Ivanović Gedža“, ,,Prelo“, kao i kulturno umetničko društvo ,,Kosmaj“ iz Sopota i gosti iz Republike Srpske i Severne Makedonije.

Pre koncerta, u dvorištu škole „Bora Lazić“, organizovana je izložba proizvoda članova udruženja ,,Od predaka za budućnost“.

Vecevlaska1
Vecevlaska2
Vecevlaska3
Vecevlaska4
Vecevlaska5
Vecevlaska6
Vecevlaska7
Vecevlaska8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.