logo

Aktuelnosti

Кандидати за јавна признања

Кандидати за јавна признања На предстојећој седници општинског парламента на дневном реду наћи ће се и листа кандидата за доделу највиших јавних признања Градске општине Младеновац − Грба општине Младеновац, Малог грба, Повеља и Захвалница. Уколико листа буде изгласана на Скупштини, Јавна признања ће бити уручена добитницима на свечаној академији поводом празника - Дана општине Младеновац.

На основу пристиглих предлога од 20. маја до 1. јула, Комисија за јавна признања Скупштине градске општине Младеновац сачинила је предлог листе кандидата која изгледа овако :

Грб општине Младеновац
Кандидат : Велимир Бата Живојиновић
Подносилац иницијативе : Бранко Милорадовић

Образложење: Велимир Бата Живојиновић, прослављени српски глумац, јунак филмова "Песма са Кумбаре", "Козара", "Неретва", "Сутјеска", "Скупљачи перја", "Валтер брани Сарајево" и др., својим уметничким даром који је изразио у преко 300 снимљених филмова стекао је светску славу и постао један од најгледанијих глумаца на планети. Остао је веран својим коренима, проносећи глас о селу Кораћица, где је рођен и одрастао, граду Младеновцу и Србији, у свету који га слави као великог уметника.


Мали грб општине Младеновац
Кандидат : Никола Јовановић
Подносилац иницијативе : Мирољуб Петровић

Образложење: Никола Јовановић, као члан Карате клуба "Младеновац" у својој досадашњој каријери био је вишеструки државни првак у свим категоријама. Освојио је преко 200 медаља, од којих више од 150 златних. У току 2009. године освојио је златну медаљу на Светском купу за млађе сениоре у Мароку, сребрну медаљу на Купу Европе за млађе сениоре у Паризу, друго место на Првенству Србије за сениоре. За наведене резултате проглашен је од стране Београдског карате савеза за најбољег такмичара у 2009. години и добитник је Мајске награде за резултате остварене у претходној години.


Повељa општине Младеновац
Кандидат за област социјалне и дечије заштите : Установа "Дневни центар и клуб за старије Младеновац I"

Подносилац иницијативе : Савет МЗ "25. мај"

Образложење: Установа "Дневни центар и клуб за старије Младеновац I" у току свог 25-огодишњег постојања, у оквиру установе Геронтолошки центар Београд, својим корисницима је пружао помоћ у задовољавању разних животних потреба и омогућио дружење и комуникацију чланова Центра у наменски уређеним просторијама, као лек против отуђености, усамљености и свега што савремени урбани живот носи са собом.

Кандидат за област спорта : Карате клуб "Младеновац"
Подносилац иницијативе : Милош Стојановић

Образложење: Карате клуб "Младеновац" основан 1976. године, током 2009. године, постигао је највеће резултате у историји Клуба: златну медању на Светском купу за сениоре у Мароку, сребрну медаљу на Купу Европе у Паризу, бронзану медаљу на Првенству Европе за јуниоре у Паризу, сребрну медаљу на Првенству Медитерана за јуниоре и кадете, две бронзане медаље на Првенству Медитерана за јуниоре и кадете. Од стране Београдског карате савеза, Карате клуб "Младеновац" изабран је за најуспешнији клуб у 2009. години, тренер Клуба Драгослав Стојковић за најуспешнијег тренера, а члан Клуба Никола Јовановић за најуспешнијег такмичара.

Кандидат за област образовања и васпитања : Техничка школа Младеновац

Подносилац иницијативе : Савет МЗ "25. мај"

Образложење: У протеклој школској години око 1400 редовних и ванредних ученика похађало је ову школу и на три подручја рада (електротехника, машинство и обрада метала, текстилство), стекло знање и искуство, као добру основу за рад или даље школовање. Поред редовног образовања, школа је увела могућност ванредног образовања и дошколовавања, а сваке школске године као и претходне, организовала је одељења ученика са посебним потребама, којима се на тај начин пружа могућност запошљавања и они постају друштвено прихватљиви и активни део друштвене заједнице у којој живе.


Захвалница општине Младеновац
Кандидат : Драган Ивановић - Кени
Подносилац иницијативе : Комисија за јавна признања

Образложење: Драган Ивановић - Кени је својим личним доприносом, као дугогодишњи кошаркаш и тренер, као и несебничним залагањем у изградњи и опремању игралишта и установљењу и организовању манифестације "STREETBALL", од значаја за општину Младеновац, учинио да кошарка постане популаран спорт у Младеновцу, за који се професионално или из хобија опредељује велики број младих.

Кандидат : Душанка Марковић
Подносилац иницијативе : Комисија за јавна признања

Образложење: Душанка Марковић је цео свој радни век провела у ОШ "Момчило Живојиновић", где је предано и искрено, са пуно љубави обављала свој посао као наставник српског језика. "У својим ученицима није тражила оно што није било добро, чега би се и сами стидели, већ је на свој начин чинила да се њени ученици осећају паметнији, значајнији и вреднији. Тиме је време у коме су од деце постојали одрасли учинила лакшим и подношљивијим. Развијала je хумане вредности које су њени ученици прихватали као наприкосновени постулат у понашању."

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.